Schweiz vs USA?

#1 2022-07-09, 10:26
Jagarmiljonerna
Funderar på att flytta utomlands snart då jag aldrig riktigt gillat sverige och den höga beskattning som sker här.

Jag väljer mellan två alternativ, Los Angeles i USA, eller Geneve/Zürich I Schweiz. Vad är den stora skillnaden mellan dessa alternativ, vilket land är bäst att driva företag i, vilket land har lägst skatt och vilket är lättast att få uppehållstillstånd alt medborgarskap i?

För övrigt är språk inget problem, pratar Svenska, Engelska, Tyska, Franska, Italienska, Spanska samt Danska.

Tack på förhand!
#2 2022-07-09, 10:42
991ESS
Skulle säga Schweiz, men går inte ge ett vettigt svar på utan att du berättar mer om dig själv. Samt vad du får din inkomst från bland annat.

Enda bra med Kalifornien är väl att det går tjäna bra, men allt är väl också svindyrt samt relativt hög skatt. Tex är väl båda Florida och Texas bättre ut skatt perspektiv och generell frihet, medans Puerto rico har väldigt låg skatt.

Kan du tjäna bra trots att du vistas i lågkostnadsländer tex blir arbitraget mycket mer förmånligt samt även lägre skatt. Blir väldigt kraftfull "ränta på ränta" effekt under sådana förutsättningar. I sådant läge finns många andra länder som ger mer bang for the buck.

Kalifornien är verkligen inget som kommer upp i tanken på mig när det gäller frågor som dessa.

https://www.youtube.com/c/WealthyExpat

https://www.youtube.com/c/nomadcapitalist
#3 2022-07-09, 11:44
Jagarmiljonerna
Drar in lite över en miljon i månaden, ibland 1,3. Är egenföretagare och svensk medborgare, vet inte riktigt om detta var den infon du behövde, men vet du hur greencard proceduren ser ut i Schweiz?
#4 2022-07-15, 00:04
pmatt
Ursprungligen postat av Jagarmiljonerna
Drar in lite över en miljon i månaden, ibland 1,3. Är egenföretagare och svensk medborgare, vet inte riktigt om detta var den infon du behövde, men vet du hur greencard proceduren ser ut i Schweiz?


Blir väl som om de vore med i EU då de är med i EES, medborgarskap tror jag tar 7 år i Schweiz.
Läste att man kan få amerikanskt medborgarskap på ett år som man går via militären, vet inte sanningshalten i det eller hur lätt det är att få en sådan position.

Schweiz är nog bland bästa länderna i världen att bedriva företag i/från.
Boende och el är typ dyrt i Schweiz, tror dock inte den är dyrare än i kalifornien som i mångt och mycket är som ett jävla u-land med dystopiskt, och dyrt, elnät, hemlöshet, medeltidssjukdomar men har givetvis lite fördelar också med väder, uteliv, restauranter, mycket att göra, amerikanska marknaden m.m.
#5 2024-02-13, 10:19
zunezpratt
Felpost