Hitta diskussioner med liknande innehåll

Snorkling/Dykning i Medelhavet

#1 2006-07-03, 01:44
Mickey O'Neil
Vart är det bäst förutsättningar för snorkling och dykning i Medelhavet? Finns det överhuvudtaget något bra ställe där man ser annat än toapapper och flaskor?
#2 2006-07-03, 09:32
Deuterium
Det mesta i medelhavet funkar, du kan nog räkna med en bassikt på runt 10-15 meter. På vissa ställen så kan man självklart uppleva bättre sikt. Fast fisklivet är tyvär inte så varierande, en fisk där och en fisk där. Men det finns andra saker att titta på i medelhavet när man dyker som tur är

Själv ska jag till Sardinien och dyka i september, var planerat att åka till Röda havet, men tills slut blev det Sardinien ändå. Har bara hört gott om sardinien som dykplats, bra dykplatser och tillfredställande sikt.

Vad har du för Cert? Jag skulle vilja påståatt det är mest vrakdyk som ger mest ur dyksynpunkt i medelhavet, så jag skulle öreslå att jag att du satsar på ett vrakdyk, medhelst båtdyk.

Anners kan jag rekomendera Kreta eller Cypern, på Kreta finns det gott om vrak ifrån Kriget att titta på. Och på cypern myllrar det av vrak, båda nyss förlista och dom som har legat under ytan ett bra tag. På båda öarna finns det rätt bra med fisk med, upplevde dock att Kreta hade lite bättre sikt, måhända 20-25 meter.

Ett tips när du söker efter en bra plats med bra dykning är att söka runt lite på dykarna.nu i deras bildgalleri och forum. Där finns det alltid bra med information att hämta.

Har du mer frågor så är det bara att fråga på!