Hitta diskussioner med liknande innehåll

Bahamas för 50 000?

#1 2006-08-06, 11:10
kasstkniw
Tjena!

Har förstått att det är ett ganska exklusivt resmål och kostar en del. Jag undrar om man får en bra resa till Bahamas, med hotell, flygresa och mat för 50 000, räknat på två personer. Eller är detta för lite pengar?
#2 2006-08-06, 12:57
xallo
Åk någon annanstans! Bahamas är jänkarnas mallis!
Visst man bor som en gud och har kul inom hotellets område (Vi bodde på atlantis) men att ge sig ut i Nassau efter mörkrets inbrott är fullständigt livsfarligt (ghettonegrer överallt) Lägg dina 50k på att resa till costa rica exempelvis om det är söderhavet som lockar dig! Personligen så har jag inga som hellst intentioner att åka tillbaka till bahamas och enda orsaken till att vi var där från början var för att närvara vid t bröllop!
Kort sagt: Överreklamerat och sunkigt!
#3 2006-08-06, 13:13
skinner5000
En av mina bättre kompisar bor på Bahamas (han driver företag där). Var där nu i våras senast. Vet du vilken av öarna som det är du vill besöka?
Ni måste ju heller inte bo på dom megalyxiga och megadyra hotellen. Det finns fina småhotell vid stränderna, man kan hyra en bungalow 15m från det turkosblå havet av någon öbo för inte mer en ungefär 1000 svenska per dag. Åker du sedan bort från turistöarna helt så sjuker priserna kraftigt. Du kan få en paradisö med bara några familjer boende på för kanske 500kr om dagen. Men då gäller det att hitta till dessa ställen först.
Har ni tänkt att tokfesta eller vad är det ni ska göra? För vill ni festa på klubbar osv så måste ni ju bo i något turistsamhälle.
Vill ni slippa alla smällfeta amerikaner så åk till något litet ställe. Varför inte ta en båt till någon liten ö?

Jag tror jag betalade kring 7000kr t o r för min flygbiljett. Men då flög jag på oländiga tider och dessutom via Philadelphia och Orlando.

Att leva på Bahamas kan vara både billigt och dyrt beroende på vad du äter och vart du äter. Du kan få hyggliga restaurangmiddagar för kring 100kr om du åker någonstans där det inte finns turister. Men bor ni på någon turistö så blir det hela mycket dyrare.

Men ja ni klarar er på 50.000kr om ni planerar bra i förväg.
BTW: Här har du en uträkning med flyg från Sthlm till Nassau. Jag räknade bara på en person:
http://img107.imageshack.us/img107/899/bahamasqm3.jpg
#4 2006-08-06, 14:16
kasstkniw
Tjena!

Tack för svaren, blir lite tveksam nu när jag läst xallo's inlägg. Har inte planerat vart vi ska, men vi är ute efter bra sol och bad samt finfina festområden. Kultur skiter jag i.