Hitta diskussioner med liknande innehåll

Resa med tema kommunistfrossa

#25 2006-09-02, 21:41
Rauz
Ursprungligen postat av P3tter
Tack tack, men vi har rätt bra koll på just Nord-korea känns det som.

Jag har ingen koll på Nord Korea.
Däremot var bilderna intressanta, det var allt.
#26 2006-09-02, 21:49
Basse Lerghagen
Ursprungligen postat av P3tter
God kväll!

Vi har tänkt lite att köpa en billig bil här i sverige, en riktig skitbil alltså, sen kör över till Helsingfors med färjan. Därifrån kör vi in i det stora röda landet med våran skruttbil, där tänkte vi forska runt lite och så. Köra runt lite till Moskva, inte raka vägen.
Var väl allt, spånar som sagt lite bara, det mesta är väldigt ogenomtänkt


köpa skruttbil och köra genom ryssland det har jag gjort!

kan säga att det inte var mycket kvar av den där skruttbilen på tillbakavägen. Skruttbilar som du kör med på svenska vägar kan hålla några 100 mil, men att köra samma bil på ryska vägar betyder oftast att hela bilen rasar ihop efter bara några mil. Vad gör du om bilen pajjar på en rysk landsväg strax utanför черемыкино? Ingen verkstad eller ens normal bensinmack inom en radie på 50km. Ryska vägar är dessutom kända för vägpirater, om din svenska bil pajjar i ryssland måste den tillbaka till sverige, om den så ska bogseras tillbaka. Du kan inte föra in en bil med svenska plåtar och sen sälja den, om du ska sälja den där måste du fixa papprena vid gränsen..och det är en kafkaliknande process som ofta innebär mutor.
#27 2007-01-07, 11:28
Dunhild
Hur gick det med eran resa?? Vart det av att åka bil till moskva??
#28 2007-01-22, 23:03
"boris"
Ursprungligen postat av P3tter
God kväll!
Börjat spåna lite här med en kompis och vi känner båda att vi vill ut lite i världen om drygt ett år eller så.
Vi är båda knappt 20 år, och det mesta känns främmande liksom.
Våran idé är som så att vi vill utforska lite gamla kommunistländer och se oss omkring, då vi båda finner det intressant och skulle kunna bli väldigt spännande.

Vi har tänkt lite att köpa en billig bil här i sverige, en riktig skitbil alltså, sen kör över till Helsingfors med färjan. Därifrån kör vi in i det stora röda landet med våran skruttbil, där tänkte vi forska runt lite och så. Köra runt lite till Moskva, inte raka vägen.
När vi kommer dit så kommer problemet med bilen, därifrån tänkte vi nämligen ta transibiriska järnvägen, eller närmare bestämt Trans-Manchurian-spåret, till Peking.
Där blir det lite problem, vi vill nämligen till Pyongyang, hur tar man sig dit?
Nordkorea verkar ju extremt intressant, men det ska tydligen vara svårt att komma in, eller är det verkligen så? Hört olika, vissa säger att det är i princip omöjligt, medans andra säger att det är lätt att komma in, bara man håller sig i de guidade turistleden osv..?

Ja, och sen då?
Känns inte så kul att åka samma väg hem sen, och hur gör man med bilen?
Så, vad kan man göra på vägen hem, och hur kan man ta sig hem?

Undrar alltså, är detta genomförbart utan att bli totalt ruinerade, nån som gjort något liknande?

Var väl allt, spånar som sagt lite bara, det mesta är väldigt ogenomtänkt


Oerhört intressant idé! Jag rekommenderar ett besök i de gamla centralasiatiska länderna, de forna sovjetrepublikerna. Turkmenistan verkar väldigt spännande till exempel, men svårt att komma in nu när Niyazov kolade vippen. Vill ni till Nordkorea så får ni ställa bilen i Peking och ta er in på annat sätt. Kolla gärna in http://www.koryogroup.com/
#29 2007-02-24, 16:04
JoltSparkZler
Nord-Korea är det enda alternativet om ni vill uppleva kommunism i den renaste form.
#30 2007-02-24, 16:37
Moranath
Ni får ju inte missa att se på alla döda komunistledare som ligger i sina mausoleum runt om i världen om det är komunistfrossa ni ska göra. I Moskva ligger Lenin, i Peking ligger Mao och i Hanoi(vietnam) ligger Ho Chi Minh. Lenin Maosoleumet var tyvärr stängt när jag var där men 2 andra var intresanta att besöka. Man får ett helt annat perspektiv på vad personkult verkligen innebär.

Sen kan ni ju alltid åka förbi Kambodia och Laos också. Kambodias killing fields är skrämmande exempel på hur det kan gå i komunistiska länder. Laos är fortfarande komunistiskt precis som Vietnam. Sen flyg hem från Bangkok eller Singapore är inte så jätte dyrt.
#31 2007-02-24, 19:04
Oscotarach
Ursprungligen postat av N.Y.C Financial
Äsch, jag får säkert nog av blingbling-fälgar och Billie-Bobs när jag efter resan åker dit för att plugga i fyra år. Förhoppningsvis flyttar jag dit permanent, så det är väl inte så hemskt lockande att resa dit nu.

Jag kan inte låta bli att fascineras av kommunismen, oavsett hur mycket jag motsätter mig den. Det är så ruggigt att jag bara måste göra det.

Lyxhotell och charterresor är inte riktigt min kopp té. Jag föredrar lite spänning och äventyr.


Kommunism... Ryssland är anarki och gangster land..
Kina är liknande men mer säkert att resa runt..
men allt fixar sig i dessa länder, om du har pengar att ge till rätt person.. det
är iaf praktiskt..
#32 2007-03-01, 14:40
Visst går det att fixa visum för bil till Ryssland, kostade 5 tusen och 12 dagars väntetid för två personer enligt dessa http://www1.shellkonto.se/jinxter/dreamtrip/index.php
Sälja bilen tror jag inte ett dugg på, hyra bil görs sällan åt så unga personer.
Bilmarknad i Ryssland hittas på auto.ru