Hitta diskussioner med liknande innehåll

Billigt resemål i Västindien

#1 2006-10-28, 18:42
zach
Är det en omöjlighet att hitta?
Givetvis ska även landet bjuda på underbara stränder, samt passa en barnfamilj (dvs, inga inbördeskrig önskas, relativt få sprutor ska behövas, hyfsat välutvecklat med sjukhus och dyl osv).

Typ en Thailändsk motsvarighet i väst alltså.
#2 2006-10-29, 17:12
Roatan som tillhör Honduras, kanske? Där bland annat världens nästa största korallrev ligger. Det är ett populärt mål för kryssningsbåtar, bland annat.

http://en.wikipedia.org/wiki/Roatan

I Aftonbladets Resas prisindex är det bara Argentina (och möjligtvis ett land till) som är billigare, Thailand däremot, är aningen dyrare.
#3 2006-10-31, 12:49
exzit
Heej

Jag var i karibien (Västindien) i maj detta året.. Jag var iof bara på två exklusiva öar så vet inte jättemycket om priserna runt om men kan berätta lite om dessa ställen.. š

Jag var ca en vecka på en ö som heter Curacao.. Denna ö rekomenderar jag varmt att åka till om man åker på en familjesemester.. Det finns lagom mycket att se på.. Det är ett otroligt lugnt tempo, människorna är otroligt öppna, trevliga och glada och det är väldigt fina stränder här.. Priserna är ungefär som här hemma i Sverige, men jag tror inte att man åker till Karibien för att shoppa? Isf finns det ju mkt bättre resmål att ta sig till.. jaja i vilket fall.. Denna ö rekommenderar jag varmt iaf till familjer.. Här kan jag även rekommendera ett hotel som jag inte kommer ihåg vad det heter... Men det ligger precis granne med "Dolphin Academy", ett ställe som jag lovar att barnen tycker om.. Här kan nämligen barnen simma med delfiner mm. - Google så hittar du säkert. ... Vet inte riktigt vad jag ska säga.. men kan alltid dra iväg ett mejl om du vill veta mer...

Sen så var jag även en vecka på ön: Aruba.. Här är det fart och fläkt kan man ju säga.. Det är jättejättefina stränder.. Allt här är väldigt Amerikanskt.. Bara skillndaden på hur mkt man får när man beställer in mat på krogen skiljer sig avsevärt från Curacao.. Sen så är det fullt med Casinon och jättestora glamorösa hotell längst hela öns kuster.. Det är fullt med ungdommar på stränderna.. 90% av alla är från usa... Man skulle kunna jämföra detta lite med Miami.. Detta kanske inte låter spå kul, men det är en jättefin ö.. Och enligt mig var detta den roligaste ön, men jag söker ju int eheller dedär lugna.. jeje.. på Aruba är det lite dyrare än på Curacao också.. Mycket mer turister på Aruba me.. jeje, jag är itne så bra på att skriva sånt här.. men hoppas de hjälpte lite.. kanske inte svarade på din fråga heller.. men, men

jag tror personligen att det är ungefär lika dyrt i hela västindien.. Du får nog dra in på venezuelas kust om du skall få ner de i pris på själva stället.. jeje..

Lycka till...

ps: Karibien är mycket mycket finare och bättre än Thailand och Asien.. Vattnet är "vicks blå" blått, ist för grönt.. Man slipper skräp på gatorna och massa thaihoror som försöker sälja sig.. Så rekommenderar det skarpt..
#4 2006-10-31, 13:00
paggan
Ursprungligen postat av exzit


ps: Karibien är mycket mycket finare och bättre än Thailand och Asien.. Vattnet är "vicks blå" blått, ist för grönt.. Man slipper skräp på gatorna och massa thaihoror som försöker sälja sig.. Så rekommenderar det skarpt..Håller med fullständigt om det där med Asien.
Jag har varit på Bahamas och Barbados. Båda är att rekommendera men man ska dock vara något försiktig på kvällarna när det är mörkt och inte lita blint på alla.
#5 2006-10-31, 21:29
zach
Ursprungligen postat av Sjuttiotvå
Roatan som tillhör Honduras, kanske?


Såg jävligt lockande och hade jag inga ungar som skulle med så skulle det vara av intresse. Undersökte dock saken lite och hittade det här -> http://www.swedenabroad.com/pages/general____23868.asp så hoppar det. Tack iaf.

Tack ni andra med men som rubriken ger sken av, jag vill ha ett billigt paradis. Ett dyrt är för... dyrt. Och dyra resmål ger korta resor, och vi planerar att stanna en månad eller två.

Någon annan?