Hitta diskussioner med liknande innehåll

Marseille - tips mm

#1 2007-01-04, 18:17
Mr.Mista
Jag och en kompis funderar på en resa till Marseille i sommar då Ryanair kommer att rea ut biljetter dit för en billig peng. Har varit i de flesta länderna runt om i Europa, men bara bilat igenom Frankrike tidigare.

Budgeten är relativt begränsad så jag har lite frågor.

Först och främst, hur är Marseille som resmål? Mycket sevärdheter, bra restauranger, bra uteliv mm? "Kulturstad" eller "sol & badort"?

Har en känsla av att det är dyrt i Frankrike, stämmer det?

Någon som kan tipsa om bra och billigt boende? Vandrarhem, lågprishotell eller liknande?

Är det lätt och smidigt att ta sig runt med tunnelbanan och lokalbussarna samt hur ser prisbilden ut, billigt-dyrt? Är taxi att rekommendera?

Tips på restauranger och eventuellt bra pubar/nattklubbar?

Vad får man inte missa, både vad gäller sevärdheter, mat, uteliv osv?

Ett besök på Stade Vélodrome är givet, har man tur så kanske Olympique de Marseille, med sin världskända supporterfalang, spelar någon match. Någon som vet om det är svårt att få tag på biljetter?

Tips om precis vad som helst, oavsett om jag frågar efter det eller inte, är givetvis välkomna.

Tack på förhand!
#2 2007-01-04, 19:21
rogerlanzac
Marseille har vädligt dåligt rykte i övriga Frankrike. Kriminellt och jävligt osv. Visst är det lite så (stor hamnstad med tonvis av afrikanska invandrare, så inte så konstigt), men själv tycker jag att atmosfären i Marseille är mycket skönare än i Paris. Folk springer mindre och pratar mer med varandra.
Har inga direkta tips på vad ni ska besöka, men jag tycker absolut ni ska åka dit! Notre Dame (kyrkan) och Chateau d'If (ön där Monte Christo är inspelad) kan jag väl säga då. Om ni åker dit på sommaren är ju vädret härligt. Det finns stränder i Marseille, men de brukar vara ganska smokfulla och rätt skitigt i vattnet, så bäst är nog att söka sej iväg några mil längs kusten, till Martigues t.ex.

Det finns bara två vandrarhem i Marseille och båda ligger lite utanför (ena vid stranden dock), så om ni vill bo central är det hotel som gäller. Blir väl inte så vansinnigt dyrt om ni är två.
L'OM spelar ju tyvärr inte några matcher på sommaren.
Har själv planerat att åka ner i vinter och kolla på l'OM. Är ju helt galet billigt med Ryanair
#3 2007-01-04, 21:19
Mr.Mista
Ok, tack för infon!

Blir det Marseille så kanske vi åker i April, Maj eller Augusti, September just för att kunna se OM. Vi har inget jätte-behov av att åka under just högsommaren.
#4 2007-01-24, 08:48
Antonee
Lånar tråden lite. Kan ni rekomendera en barnfamilj med barn i 7-10 årsåldern att åka till Marseille på sommaren för att få en billig solsemester?