Hitta diskussioner med liknande innehåll

Nice - tips och åsikter tack

#1 2007-02-24, 11:45
Kalevra
Någon här som har varit i Nice någon sommar som kan berätta lite hur det är. Priser är väl ganska höga antar jag eftersom det är Frankrike, men hur är det med väder och uteställen m.m?
All information uppskattas!
#2 2007-02-28, 19:18
Kalevra
Ingen?
#3 2007-02-28, 19:27
prettygirl
Vädret är perfekt och vattnet helt azurblått. Du har aldrig någonsin sett en liknande färg som tillfredsställer dig något så enormt tidigare i ditt liv. Nåväl, så var fallet för mig iaf.

Vad gäller utelivet i Nice, så suger det rätt hårt. Enda ställena som jag gillade var gayklubben Le Klub och Before (drinkhak, ingen nattklubb). Vill man gå ut och roa sig så gör man det antingen i Monaco, Cannes eller St Tropez. Föredrar Baulí i Cannes eller Karrement i Monaco, och så klart Caves de Roy.

Hoppas du får en bra semester.
#4 2007-02-28, 19:36
Vagabonden
Nice är inte så najs som man kan tro.

Är egentligen som vilken fransk stad som helst, med samma problem (även de hade kravaller när det begav sig). Stranden är stenig, promenaden är sliten. Innerstaden är väl trevlig, men ganska eftersatt. Nej, strunta i Nice och satsa på Monaco, Cannes eller St. Tropez.
#5 2007-02-28, 20:27
Meccan
Håller inte med Vagabond. Nice är bra skit och jag har spenderat mycket tid där. Visst håller jag med om att det blir lite tråkigt efter två veckor och att det kan suga att vara där utan pengar men det är fortfarande bra mycket roligare ä St. Tropez, Cannes och definitivt Monaco som är ungefär roligt i en dag ifall man inte gillar att spela bort sina pengar. Om du vill till någon av dessa ställen kan du dessutom ta en buss eller ett tåg Nice ligger nära alla dessa städer och du kan lätt åka dit över dagen eller dylikt.

Om du vill gå ut i Nice så ska du gå ut i den gamla delen av stan. Inte så många riktiga klubbar (dem hittar du på strandpromenaden eller inne i stan, fråga dig fram) men därimot många krogar där det är riktigt mycket drag. Om du är ute efter billig öl dra till Bulldog Pompei, trevligt som fan och happy hour till 22 (2,5EURO för en riktig pint), sen kan du ju välja ifall du vill hänga med väldigt slibbiga rika amerikaner, svenskar, norrmän, engelskmän och dylikt på Waynes (gillar inte alls stället men man hamnar där ibland) och jaga fitta eller dra till Thors och dricka lite billigare, slippa en del jänkare och engelskmän och fortfarande ha en del goda chanser för fitta och bra live musik. Finns väldigt mycket att välja på i gamla stan men Waynes och Thor är väl dem ställena som inte går att missa. Om du inte gillar stället så dra bara vidare och ge fan i att dra till Le Klub (om du inte är bög) eller Before (ganska tråkigt och bögigt). Utelivet i Nice är riktigt bra när du väl har lärt dig var du ska gå tills dess är det bara att exprimentera och fråga dig fram. Om du är lite öppen så rekomenderar jag att köpa lite öl sätta dig vid rådhustrappan och snacka lite skit med folket som hänger där. Senare på kvällen ska du definitivt kolla läget på stranden brukar vara ganska trevligt där, mycket hasch och en viss risk att bli rånad ifall du beter dig svinigt (aldrig hänt mig), men som sagt ifall du är öppen är det bara att sätta sig med ett gäng öppna upp en bira och börja skitsnacka.
#6 2007-03-01, 14:51
Kalevra
Tack för era åsikter! Det hjälper en del... även om ni tyckte ganska olika.
Ska kolla upp mer info, sen får jag se hur det blir.