Hitta diskussioner med liknande innehåll

Alkohol i Tunisien (Sousse)?

#1 2007-03-06, 14:53
suqa
Hur stort är utbudet av Alkohol i Sousse (Tunisien)?

Många pubbar?
Vanliga Ölsorter?
Priser?
Handla Alkohol i affär?

Mvh, Suqa.
#2 2007-03-06, 15:49
Hr.Johansson
Jag är inte helt uppdaterad, men jag var där 1997.
Låt oss först slå fast att Tunisien är ETT RIKTIGT SKITLAND.Beträffande alkoholen, så gick det att köpa i vissa butiker i stan, men en flaska Johnny Walker Red Label kostade då ca SEK 750,-!
På finare hotell finns inhemskt piss-öl och vin.
Vinet skall tydligen vara okej, men jag dricker inte vin.

Fy fan, åk till Mallorca eller nåt istället.
#3 2007-03-06, 16:45
xatyr
Var där sept 2006. I Sousse finns två butiker i centrala delarna som säljer alkohol, det är de statliga "Génèral Storage" eller nåt (min franska är som synes lite rostig), ungefär som svenska systembolaget. Där finns både inhemsk och utländsk sprit. Den utländska spriten är skitdyr, typ dyrare än i Sverige. De inhemska sorterna har överkomligt pris å det kan vara kul att prova deras fikon och dadelsprit. Man vänjer sig snart å de kan vara ganska goda i någon fruktdrink. Inhemska viner finns det flera bra sorter av som du kan prova. De är ganska billiga. Öl fanns det när jag var där vanligtvis bara den inhemska sorten "Celtia" som inte var någon smaksensation, men drickbar. Hade man tur fanns det två eller till och med tre sorter. Ölen var som jag minns det jämfört med sverige vare sig speciellt dyr eller billig. Kanske något billigare, det som är riktigt jäkla dyrt är som sagt utländsk sprit.

Krogar finns det överallt i de kustnära turiststäderna. Inget problem. De ligger väl lite billigare än Sverige vad gäller alkohol vad jag minns. På de "hippa" turistpartyställena längs strandboulevarden blir det dyrare.

Klart att tunisien kanske inte står sig med supaochsvina-turistorter som folk åker till enkom för att just supa och svina. Däremot håller jag inte med om att det är ett skitland. Ta dig lite tid att åka runt, upplev kultur och deras rika historia, rid dromedar i saharaöknen osv. Kanon. Gillar man marocanskt hasch så finns det rikligt av det (går knappt att undvika att bli tillfrågad, iaf inte under turistsäsongen). Då kan man åka dit å röka lite å softa på stranden. Det kan bli en kanonsemester att kombinera rökat med "kultursemester" (speciellt kombon marockanskt och dromedarridande tror jag på, det hade nog varit nåt över det vanliga), men är man ett grabbgäng som tänker åka nånstans för att supa, svina och fylleragga på fula brittiska brudar kanske man ska åka nån annanstans? (iofs jag var där i slutet av turistsäsongen kanske är mer partydrag i juni juli).
#4 2007-03-06, 18:33
suqa
Tack för svaren!
Kanske bäst att handla några flaskor på taxfree`n i Sverige innan man åker då.
Så det fanns inte Corona eller liknande på de statliga bolaget?
Samt vilken åldersgränns är det?
Borde väll inte vara några problem om man är 19?


Mvh, Suqa
#5 2007-03-06, 18:42
Fbåt
Ska du till Tunisien!? Ett muslimskt land, ang akloholen vet jag faktiskt inte. Min erfarenhet av landet är att folk åker om kring på mopeder och slänger gigantiska högar med skräp mitt på gatan, och en jävla massa vildkatter strövar omkring överallt
#6 2007-03-06, 20:08
xatyr
Ursprungligen postat av Fbåt
ang akloholen vet jag faktiskt inte.

Kan inte svara på frågan men postar ändå för att..?

Ursprungligen postat av Suqa
Tack för svaren!
Kanske bäst att handla några flaskor på taxfree`n i Sverige innan man åker då.
Så det fanns inte Corona eller liknande på de statliga bolaget?
Samt vilken åldersgränns är det?
Borde väll inte vara några problem om man är 19?


Mvh, Suqa


Nix, Såg nog aldrig någon Corona. Förutom Celtia såg jag nog bara två andra sorter varav jag kände igen en (vilken minns jag inte tyvärr, men det var väl nåt vattnigt pissöl som i likhet med Celtia varken smakar bu eller bä. Min gissning är att utbudet av alkohol växer och minskar i takt med mängden turister. Men när jag var där fanns det vissa dagar en sort, andra tre och ibland fanns det knappt nåt alls när man kom till de där varuhusen. Men gillar du vin eller palmbrännvin så är det ju funkis ändå. Palmbrännvinet funkar IMO ganska fint med någon fruktjuice och den lokala läskeblasken "Böga Lim"

Jag behövde aldig visa något intyg på min ålder vad jag kan minnas men jag är å andra sidan några år äldre än 19.
#7 2007-03-06, 21:15
Azrael
Ursprungligen postat av suqa
Borde väll inte vara några problem om man är 19?Inte i Tunisien men väl i Taxfreen på Arlanda eftersom du måste vara 20 för att handla där. En lösning kan vara att man (efter vad jag varit med om) brukar ha ganska generösa erbjudanden på sprit ombord när det är flygningar till muslimska länder. En liter Johnnie Walker för EURO10 och liknande. Då köper man ett par flaskor så står man sig de första dygnen.
#8 2007-03-06, 21:17
suqa
Ursprungligen postat av xatyr
Kan inte svara på frågan men postar ändå för att..?Nix, Såg nog aldrig någon Corona. Förutom Celtia såg jag nog bara två andra sorter varav jag kände igen en (vilken minns jag inte tyvärr, men det var väl nåt vattnigt pissöl som i likhet med Celtia varken smakar bu eller bä. Min gissning är att utbudet av alkohol växer och minskar i takt med mängden turister. Men när jag var där fanns det vissa dagar en sort, andra tre och ibland fanns det knappt nåt alls när man kom till de där varuhusen. Men gillar du vin eller palmbrännvin så är det ju funkis ändå. Palmbrännvinet funkar IMO ganska fint med någon fruktjuice och den lokala läskeblasken "Böga Lim"

Jag behövde aldig visa något intyg på min ålder vad jag kan minnas men jag är å andra sidan några år äldre än 19.

Okej, tack för svaret

Mvh, SuQA
#9 2007-03-06, 21:24
suqa
Ursprungligen postat av Azrael
Inte i Tunisien men väl i Taxfreen på Arlanda eftersom du måste vara 20 för att handla där. En lösning kan vara att man (efter vad jag varit med om) brukar ha ganska generösa erbjudanden på sprit ombord när det är flygningar till muslimska länder. En liter Johnnie Walker för EURO10 och liknande. Då köper man ett par flaskor så står man sig de första dygnen.

Ah, men just det ja.
En mellanlandning i Moskva hade inte vart helt fel.
#10 2007-03-06, 21:32
Sajkobeer
När jag var där 2001 så var den enda ölen som tillhandahölls den lokala sorten Celtia och svaga var dem också vill jag minnas. Runt 3.5 % eller så.

Eftersom det var en skolresa så var det inte så mkt supande på vardagarna, men det bästa av allt var tax-freen på flygplatsen i Monastir? där man kunde köpa Smirnoff Vodka a 80 Franska franc flaskan trots den späda åldern av 19 år. Det var riktigt gutt att bunkra upp med Vodka fyra veckor innan studenten och innan man kunde gå på systemet.
#11 2007-03-17, 17:07
suqa
Nu nær jag ær i Tunisien så har jag en "rolig" grejj:
Alla utom jag gick på spa, bra tænkte jag..
Gick till nærmaste snabbkøp och inhandlade 2 st øl.(den enda sorten som fanns)
So far so god.

Lade mig i badkaret(då det ær regnvæder) øppnade førsta "ølen".
"Fan vad konstigt den smakar" aja, drack den iallafall.
Skulle nu ta den andra och ser att det står med liten jævla text "non alcoholic beverage"

Man blej ju liite pisst då kan man sæga

Ska væll ut nått ikvæll då vi anlænde vid 03.00 inatt.

Mvh, SuQa
#12 2007-03-17, 22:15
texico
Fortsätt gärna att berätta live om alkohol i Tunisien när du ändå är där. Priser osv. Ska själv åka med "Nouvelair" ner i juni, nån om vet nåt om utbudet på detta gudsförgätna flygbolag?