Hitta diskussioner med liknande innehåll

Motorcykel, Laos till Sverige

#1 2007-03-15, 10:15
proggtomten
Nagon som vet om det finns nagon faktor som totalt omojliggor ett forsok att ta sig fran Laos hem till Sverige pa motorcykel?

Jag och tva polare befinner oss nu i norra Laos, har kopt loss tva vitryska Minsks och har tagit oss 40 mil pa dom utan storre problem. Dom seriosa problem som uppstatt har vi kunnat fixa sjalva, sa det ar nemas.

Fragan ar alltsa om det finns nagra byrokratiska hinder langst vagen som skulle stoppa oss? Vilken vag ar isafall bast/billigast att aka?

Planen for tillfallet ar att kora via Kina, Kazakstan, Ryssland och sen in till Finland. Burma-Indien vagen lat mest lockande forst, men vi uteslot den da man moste korsa Pakistan/Iran/Irak efter Indien.

Det bor tillaggas att bara en av oss har korkort.
#2 2007-03-15, 21:16
joker
Det viktigaste är att se till att ha alla visum klara innan ni kommer till gränsen. Ryssarna kan vara rätt kinkiga och ta lång tid på sig att utfärda visum. Kazakstan vet jag inget om, men spontant så låter det som ett potentiellt visumproblem också. Se till att ni har alla papper på hojjarna i ordning innan ni ger er in f.d Sovjet.

Om ni väljer den sydligare rutten så tror jag att Pakistan-Iran-Turkiet är ganska ok. Mina fördomar säger mig att iransk polis är mindre kinkig med MC-kort än rysk polis. Ha gott om USD100 sedlar om ni åker via ryssland utan körkort!

Dock så talar väl valet av MC-märke och tillgången på reservdelar ganska starkt för den nordligare rutten över Kazakstan och Ryssland.
#3 2007-06-28, 20:51
sudok
Vad jag har hört kan det bli stora problem i Kazakstan hört folk som fått sina motocyklar beslagtagena osv allt för att du ska ge dom pengar maffia och skit