Hitta diskussioner med liknande innehåll

Rom, Barcelona eller Milano?

#13 2007-09-11, 18:31
smacksmack
hur är priserna på shoppingen i barcelona??

skulle man få mycket schyssta kläder med avslappnat stuk för 6000??
#14 2007-09-11, 22:53
zach
Har aldrig varit i Barcelona men Rom en massa gånger och Milano alldeles för många gånger, tre-fyra gånger mer precist. Och som några redan påtalat, Milano är en skitstad så du gör rätt i att hoppa över det.

Rom däremot... Herre-jävla-gud vad underbart det är där! Strand påtalades någonstans, ska du dit då det är badväder så når du havet på 30-45 minuter. Finns tåg som kostar en coca cola ungefär och det leder till både betal- och gratis-stränder.
Men även om stranden är helt ok så är det staden man åker till Rom för (dock, ska du springa runt i Rom så vill du inte åka under sommaren. Blir lite för varmt då. Att börja rada upp sevärdheter känns lite onödigt, dels för att du redan kan många av dem men framförallt för att man får hålla på en vecka om man ska berätta om alla. Köp en guidebok och för guds skull - glöm inte att fixa en karta!

Barcelona? Ta det någon annan gång. Har otroligt svårt att se att en resa dit skulle kunna bräcka en tripp till den eviga staden, även om jag som sagt egentligen inte kanske kan uttala mig.
#15 2007-09-12, 16:18
Viva
Ursprungligen postat av Blodulv
Rom. Jag antar att det är väldigt varmt om somrarna? Hur långt måste man åka för att kunna ta sig ett dopp i havet eller i pool (om det nu finns några publika sådana, heh)? Finns det tillräckligt mycket att och göra för att stanna 4 nätter? 6-7 nätter känns som för mycket.


Rom på somrarna är j.. hett. Någon dag denna sommar var det uppe i 48grader !:o Men... man kan alltid ta pendeltåget ut till stränderna vid Ostia eller Anzio.
Milano är en typisk shopping stad för höst, vinter eller tidig vår. Rom är fantastiskt storslaget.
Barcelona är en urhäftig stad.