Hitta diskussioner med liknande innehåll

Vad se i Dublin? - Sammanfogad tråd/Mod

#1 2006-01-30, 12:57
MonkMan
Hej alla glada.
Jag kör en "all or nothing" och flyttar till Dublin nu om en vecka. Jag har inget jobb ingen bostad inga vänner.


Har någon av er varit där o kan ge mig lite tipps om vart jag fixar nått av dessa 3.
Vad kan man sysselsätta sig med annars i Dublin, finns det några sköna muséer eller annat skoj man kan göra om dagarna när man inte jobbar. Allt ni vet om denna stad e viktigt för mig .
Tack på förhand, ni e välkommna o komma o dricka öl med mig om ni vill.
#2 2006-01-30, 13:09
Villon
Fan vad najs. Men nog måste du ha en hygglig pengabuffert för att dra iväg sådär?
#3 2006-01-30, 13:44
Creative har ett callcentre som anstället svenskar annars vet jag inte riktigt, går väl alltid att traska runt och söka jobb på BnBs. Även Hertz har ett callcentre men osäker på om dom har nordisk personal där.
#4 2006-01-30, 13:44
Svarte Petter
Det jag vet är att det är väldigt dyrt där. Kolla dell, apple och liknande för jobb i support, har för mig att det är något sånt företag som har mycket jobb där.
#5 2006-01-30, 14:25
chipskungen
har inge tips på jobb eller nåt !! ville bara önska dig lycka till
#6 2006-01-30, 21:37
MonkMan
Det e ju det , jag har typ nada cash :'( Men jag ska sälja rätt mycket skit jag har ståendes här så lite har jag, iallafall för att överleva ett tag.
Ok , alltså callcenters? Får man provision eller ? Jag skulle ju kunna tänka mig ett sunkigt barjobb, tror ni det funkar me o ljuga o säga att man har jobbat på en bar innan eller kommer man få börja hälla upp guinnes ( värsta proseduren känns det som)
#7 2006-01-30, 21:56
Tystnad
Låter härligt det där ,bara dra upp rötterna och sticka ,yes man !!

Dublin är en jäkligt trevlig stad med sjysst pub och musikliv ,har dock bara varit där som turist ,så några tips är svårt att ge förutom att ett besök på Guinness bryggeriet är nice! ingår ölavsmakning efter rund turen .

Tror dock dem har en jäkla hög arbetslöshet ,dessutom dåliga löner på dem enkalre jobben.
Men lycka till för fan !
#8 2006-01-30, 22:01
SomeMightSay
Tjena. Brorsan stack till Irland men hade dock fixat anställning innan. Han jobbar på IBM som har en stor svensksupport inte alls svårt att få jobbet. Många svenskar som jobbar där. (Han bor i Dublin). Var över där en vecka i somras och hälsade på och bodde på ett vandrarhem som hette Jacobs Inn som var mycket billigt om du nu inte har fixat boende.

Det är en schysst stad vi satt mest och drack öl på alla pubar som finns i staden. inte alls särskilt svårt att få kontakt med folk på pubarna testa de lite mindre och börja snacka med folk och fråga om de vet om jobb och sådär. Något jag la märke till är att de har mycket mer folk anställda i affärer och så än i Sverige. Beror antagligen på att skattekostnaderna är mindre för att anställa än i Sverige om jag förstått allt rätt.

Vi var på ett museum (Guinnes) vilket jag tyckte var sådär dessutom dyrt. Något jag kan rekomendera är att gå till turistbyrån som ligger vid den höga spiran (du kan inte missa den) byrån ligger en bit bort - fråga dig fram. Väl där inne fråga vilka regionala bussar som går ut till landsbygden och hoppa på den och åk till ändstationen. Vi gjorde så en dag och kom till en liten by och satt på en liten pub och hinkade öl flera timmar för att sedan gå till byns utkiksplats. Rekomenderas och bussen var mycket billigare kanske 2EURO än någon guidad tur.

Lite tips, fråga mer om du vill kanske kan svara på en del!

Ps. Ska dra dit och jobba efter studenten med en kompis förhoppningsvis!
#9 2006-01-30, 22:24
MonkMan
Ursprungligen postat av SomeMightSay

Ps. Ska dra dit och jobba efter studenten med en kompis förhoppningsvis!Coolt, det e ba höra av sig när jag har ettablerat mig lite så kan vi supa tillsammans.

Kom på nyss att man kan gå på fotboll , har de några sköna lag. Vet nån vad det kan kosta.
Så Jacobs Inn. kommer du typ ihåg ungifär vad det kosta o så o vart det låg . skulle va najs om det va i centrum . Jag kollade på ett som hette nått me Abrahams hostal. Det kosta 100 bagis typ på veckodagar o 150 på helgdagarna. Tänkte att jag drar en månad ( kollar om det kanske e billigare om man ska bo där en längre tid) då har jag en månad på mig att firra bostad.
#10 2006-01-30, 23:13
CamillaDY
#11 2006-01-30, 23:54
Dr Cox
Min syster bodde två år i Dublin och hon hittade rätt snabbt jobb i en klädbutik men som folk har sagt finns det mycket callcenters och hon jobbade sedan på Best Hotels tror jag det var. Där jobbar dock mkt skandinavier och Irländare är nog bra mycket roligare att jobba med.

Det finns dock problem med att flytta till Irland utan jobb innan.
Du måste ha ett jobb för att få ett bankkonto och ett bankkonto för att få en lägenhet och en lägenhet för att få ett jobb och ett jobb för att få en lägenhet osv. Helknäppt men det löser sig nog
#12 2006-01-30, 23:57
Dr Cox
Ursprungligen postat av MonkMan
Coolt, det e ba höra av sig när jag har ettablerat mig lite så kan vi supa tillsammans.

Kom på nyss att man kan gå på fotboll , har de några sköna lag. Vet nån vad det kan kosta.
Så Jacobs Inn. kommer du typ ihåg ungifär vad det kosta o så o vart det låg . skulle va najs om det va i centrum . Jag kollade på ett som hette nått me Abrahams hostal. Det kosta 100 bagis typ på veckodagar o 150 på helgdagarna. Tänkte att jag drar en månad ( kollar om det kanske e billigare om man ska bo där en längre tid) då har jag en månad på mig att firra bostad.


Fotbollen håller nog samma standard som i Sverige men det går nog mycket folk på matcherna. Något jag kan tipsa om är ju rugby som är väldigt roligt att se på och har ganska hög standard.