Hitta diskussioner med liknande innehåll

Någon som har erfarenhet av långfärdssegling?

#73 2009-04-14, 13:03
sweepdawg
Klart det kan ses som onödigt med en sådan båt; men med denna båt vill jag kunna segla i kappseglingar senare. Detta är lite utav en drömbåt.
Men jag får kika runt lite på andra båtar eftersom det för mig tar en sån jävla lång tid att få ihop pengarna.
#74 2009-04-14, 13:31
Jon_
Ursprungligen postat av volkov
Helt klart onödigt att köpa en sådan båt för 350kkr. Jag är osäker, men jag tror att en sådan båt kräver en hel del mer av både dig som skeppare och av tekniken än typ en havsfidra som man i stort sett kan behandla hur som helst. Bara att skaffa ett vindroder till den så klarar den sig bra, fast speciellt fort går det ju inte.

Kolla in arrandir.se vetja!

För övrigt undrar jag om det är någon som vet något om möjligheterna att hoppa på en segelbåt vid kanarieöarna och lifta (betala för sig och hjälpa till såklart) över atlanten? Eller finns det någon sorts mötesplats på internet där det söks besättning?


Jag gick med i Sail Networks eller Sailor Networks på facebook(minns inte just nu).. finns en jävla massa som söker folk. Dock önskar de flesta ha med rutinerade och erfarnaŽmen kolla för all del!
#75 2009-04-18, 18:47
volkov
Ursprungligen postat av Jon_
Jag gick med i Sail Networks eller Sailor Networks på facebook(minns inte just nu).. finns en jävla massa som söker folk. Dock önskar de flesta ha med rutinerade och erfarnaŽmen kolla för all del!


Har sökt men inte hittat någon grupp eller något nätverk som fyller den funktionen. Kan du förtydliga?
#76 2010-06-01, 14:34
awestby
Ett par saker du måste göra innan och tänka på!
1, vad är du för typ av person? är du en person som inte klarar av rutiner eller trivs på ett ställe mer än en längre tid! kommer du klara av det rent mentalt.
2. ta förarintyget evt. skeppar examen! det är absolut en nödvändighet.
3. gillar du ens att segla? segla något år innan så du vet vad du ger dig in på! och att du lär dig att segla! Jag kom hem i går natt efter att ha seglat Cantella 2 från Göteborg till Stockholm (Torsten nylanders gamla båt som han seglade runt jorden med och var borta i 12 år med, jag känner både han och den nya ägaren) Iaf det tog 12 dygn och då seglade vi dag och natt! vissa säger att det är påfrestande att segla över atlanten! vad fan bara sätta på autopilot och hej vi ses om en månad! vill du ha en riktig utmaning och testa dig själv, så skall du segla runt Sveriges kust! utan autopilot dag och natt. då testar du dina navigations kunskaper i skärgårdar i hårt trafikerade farleder i alla slags väder! om du fortfarande älskar det de sista dygnet när du har tio timmar kvar och inte sovit mer än 2 timmar per dygn! då vet du att du kan klara av att segla vart som helst och att den mentala biten är ok!

Som en annan person sa! ju längre ut till havs du är, ju lättare och säkrare är det! det är alltid nära kusten olyckor sker! och alltid där du måste VETA vad du sysslar med!

Angående båt! så spelar det ingen som helst roll vad du väljer, personligen så seglar jag bara längre sträckor i båtar över 40 ft. Det är snarare utrustningen som är viktig! se till att ha en bra GPS, RADAR,AIS;VHF och SJÖKORT, Sjökorten är fortfarande det bästa du har! och fast jag har 4 GPS ombord använder jag alltid sjökorten som mitt primära verktyg! OBS autopilot är din bästa vän! och går inte att klara sig utan om du skall på seglingar längre än ett par dygn! något jag inte hade nu senast!

Viktigt att du också testar på natt segling, och navigation under mörker. känner man sig inte säker på det så skulle jag aldrig ge mig ut på några längre turer!

Så se till att du får seglat mycket i sommar, och känn efter, om detta är något för dig!