Hitta diskussioner med liknande innehåll

Olika bolag multicity, t.ex. Star Alliance

#1 2008-02-19, 22:31
raol
Undrar vad ni har för tips när det gäller att boka "open jaw", ut till en flygplats och hem från en annan, med exempelvis Star Alliance-bolag.

Till att börja med är de Star Alliance-bolag inom Europa där jag lyckas boka open jaw med på nätet bara Austrian och Lufthansa, t.ex. SAS och Swiss verkar bara låta en boka t.o.r. med samma sträcka ut och hem, varför kan man fråga sig?

Går jag t.ex. via austrian.com så kan jag boka ARN-München nonstop (flygs av LH) och hem Wien-ARN nonstop (flygs av austrian).

Går jag däremot via lufthansa.com så kan jag boka ARN-München nonstop, men Wien-ARN måste bokas med byte, nonstop-flighten med Austrian kommer jag inte åt. Däremot kommer jag åt flighter med byte där en av sträckorna flygs av Austrian. Märkligt tycker jag.


Ett annat case som är ännu konstigare är om jag vill flyga ARN-Zürich och hem Wien-ARN.

Då kan jag via Lufthansa boka allahanda obskyra kombinationer, jag kan t.ex. boka nonstop ARN-ZUR som opereras av Swiss, och hem från Wien via Berlin där den ena flighten opereras av Austrian och den andra opereras av SAS. (Alltså ingen LH-opererad flight på hela vägen.) Dock kommer jag fortfarande inte åt Wien-ARN nonstop!

Går jag däremot via Austrians hemsida kommer jag inte åt Swissflighten som går nonstop, utan för att ta mig till Zürich måste jag flyga via Wien! Men det går bra att fortsätta på sträckan Wien-Zürich på en Swiss-flight! Helsjukt!!
Tillbaks jag kan flyga non-stop Wien-ARN.

Det verkar alltså inte finnas nån sida där jag kan flyga både ARN-Zürich och Wien-ARN nonstop på samma bokning, eller gör det det?

Finns det nån bra resebyråsida där man kan boka open jaw med olika bolag?

Tycker hela den här codeshare-djungeln verkar helt snurrig. Nån som har nån bra förklaring till det här?
#2 2008-02-23, 01:11
Sigges
Jag bokade en sån resa på mrjet.se
Det var den enda sidan som jag hittade där man kunde söka på olika destinationer.
Sen får du väl välja bland alternativen, fick upp olika alternativ men valde SAS och United som båda är med i Star Alliance.

Flyger Arlanda - San Francisco (SFO), och senare Los Angeles (LAX) - Arlanda.
#3 2008-02-23, 01:52
Tricket är att INTE boka på flybolagets hemsida. Testa mrjet.se, resfeber.se eller travellink.se.

I dagsläget är det inte givet att en t/r med samma bolag skulle vara bättre eller billigare. Flygbolagens bokningstjänst är förnodligen begränsad eftersom de föredrar allianspartners. Bättre att då gå på en oberoende sajt.