Hitta diskussioner med liknande innehåll

Shoppa i Tokyo

#1 2008-03-27, 04:32
Örjan
Känner starkt för att dra till Tokyo med en fet budget och tokshoppa loss. Har hört att det skall vara billigt o bra där speciellt teknik. Min plan är att resandet samt boendet skall vara så billigt som möjligt, helst av allt skulle jag vilja träffa någon japan i något chattrum som kan tipsa mig om de coolaste affärerna och ev låta mig bo hos honom/henne skulle vara guld=).. Som sagt drömmen är att i en veckas tid frossa omkring i teknik samt samlarprylar affärer. Köpa en massa figurer etc som man ej kan få tag på här i svedala. Teknik o samlarsaker så billigt leverne som möjligt i Japan. Någon här som har gjor en liknande resa? Åker ner med en massa tomma väskor och massor med yen på fickan och kommer hem fullpackad med kitch=). Vidare kan man se en sådan resa som en ren investering då jag kan sälja av en massa saker på div auktionsidor...
#2 2008-03-27, 05:49
Örjan
joo en fråga till bara, är det en massa skatt om jag tar in varor för mer än 1700 kr och är det stenhård koll på flygplatsen dvs att de går igenom väskorna nogrannt etc?
#3 2008-03-28, 13:22
Zimoich
Finns flera liknande trådar, men...

Låter som en kul ide, angående boende så finns ju Couchsurfing och dylika boendemöjligheter.

Att shoppa elektronik är ju kul, men priset är inte så skiftande från att beställa via t.ex. tyskland tyvärr,,, min kompis funderade på att köpa en systemkamera då vi var där, men pga. att den internationella garantin bara var 1 år och priset inte riktigt övertygande, så blev det inget.
Dessutom är ju det oftast endast japanska menyer, elen är ju 100V och t.ex. mobiler är ju till 95% till endast för deras eget nät och är abonemang bunda.

Positivt däremot är ju 5% skatt på allt, vilket du kan slippa, mot uppvisande av passet i vissa butiker. Finns även västern inriktade butiker/avdelningar men urvalet är inte det nyaste och mycket turistskräp finns där.

Vårt bagage blev vid avgången från narita med JAL inte vägt heller.
Alternativt kan du skicka med post/container om du menar importera i större mängder.

skriver mer då jag är mindre bakfull full, Pampas Nationaldag 2008.
#4 2008-03-29, 04:22
djuras
Rent tekniska och elektroniska prylar fungerar inte sa bra eftersom man i Japan opererar pa bara 100v i eluttaget.

Allt annat, kitsch och samlarprylar, robotar osv hittar du i Akihabara. Allt underligt finns dar om det har med norderi eller teknik att gora. Andra bra omraden for souvenirer ar Ueno, Asakusa och Harajuku.

Boende ar inte sa dyrt pa hostel och som sagt kolla in couchsurfing om du har tid att regga dig och bli godkand.