Hitta diskussioner med liknande innehåll

Frankrike - Lyon

#1 2008-04-21, 12:51
disco2000
Jag planerar att besöka Lyon i början av juni och då jag inte ska vara där i mer än fem dagar har jag inte riktigt tid att på egen hand utforska staden. Sålunda vänder jag mig till er med ett par frågor för att få en överblick av staden.

Billigt boende? Komfort, service och inredning rör mig föga, jag ska trots allt inte spendera min vistelse inlåst i ett rum, det som är viktigt är att man har eget badrum.

Var finner jag de bästa cigaretterna, och vilka av de inhemska märkena rekommenderar du?

Jag söker butiker med ett brett sortiment av öl, det som främst intresserar mig är amerikanskt och belgiskt, men i stort sett det mesta som inte finns på Systembolaget och är ljus lager.

Trevliga promenadstråk?

Caféer? Gärna med roligare utsikt än en bilväg.

Klubbar eller barer som har någon av följande inriktningar: pop (indie i folkmun); twee pop, power pop etc, post-punk, soul (60-, 70-tal) eller funk.

Om ni har egna förslag på sysselsättningar får ni gärna framlägga dem.

Slutligen undrar jag om någon kan tänkas känna till vad tåget till Clermont-Ferrand kostar? Jag har försökt ta reda på det men det är tydligen svårt att få ut något av franska tågsidor.

Därtill vill jag ställa samma frågor som ovan till den som eventuellt besökt Clermont-Ferrand.

Tack!
#2 2008-04-21, 19:49
Kid dynamite
jag åkte förbi lyon för ett par timmar sen. har aldrig blivit sugen på att stanna till i den staden faktiskt. hur kommer det sig att du vill dit o kolla? jag har alltid fått intrycket att det är en industriort som inte är värst sevärd. För din skull hoppas jag att jag blivit felinformerad
#3 2008-04-21, 22:25
disco2000
Några vänner ska ha en spelning i närheten och jag lider av en oerhörd lust att lämna det här landet ett slag så jag tyckte att det var en bra idé att tajma.
s
Att döma av det lilla jag läst mig till verkar inte industrier vara vanligare i Lyons stadsbild än i någon annan likvärdig stad, med undantag av ett kärnkraftverk. Men ja, jag vet inte. Jag har inte bokat någon biljett så jag kan fortfarande övertalas att åka någon annanstans i närheten eller så kanske det är lika bra att bege sig direkt till Clermont-Ferrand.
#4 2008-04-23, 18:09
Satyricon
Lyon är ingen ful industristad. Det är en mycket vacker och välbyggd stad, om än väldigt borgerlig och därmed rätt dyr. Det är inte min franska favoritstad, men jag kan inte riktigt sätta fingret på varför jag känner så. Det är något schweiziskt över den, nordlig, men på gränsen till Le Midi.

Det finns ett museum med artefakter från romartiden som är sevärt. Och i Lyon spelas Frankrikes bästa fotboll. Det är en lärd och bildad stad, kalvinistisk, och lite sval.

Lyon är värt ett besök, men personligen tycker jag bättre om mer utpräglat sydliga städer: jag hade hellre åkt till Toulouse eller Bordeaux (storstäder), eller varför inte romarrikets Nîmes eller Aix-en-Provence (mindre städer men med osviklig fransk finess, särskilt Aix).
#5 2008-04-23, 20:18
Kid dynamite
Ursprungligen postat av Satyricon
Lyon är ingen ful industristad. Det är en mycket vacker och välbyggd stad, om än väldigt borgerlig och därmed rätt dyr. Det är inte min franska favoritstad, men jag kan inte riktigt sätta fingret på varför jag känner så. Det är något schweiziskt över den, nordlig, men på gränsen till Le Midi.

Lyon är värt ett besök, men personligen tycker jag bättre om mer utpräglat sydliga städer: jag hade hellre åkt till Toulouse eller Bordeaux (storstäder), eller varför inte romarrikets Nîmes eller Aix-en-Provence (mindre städer men med osviklig fransk finess, särskilt Aix).ja jäklar, där var jag ute o cyklade ganska rejält. nu börjar jag nästan ångra att jag inte stannat till nån av alla gånger jag åkt förbi jaja, nästa gång

Nimes är lite av en favorit faktiskt. riktigt trevlig stad. Aix är inte illa den heller. egentligen är nog södra Frankrike rätt trevligt över lag även om Nice o Cannes är bra trista för oss vanliga människor.
#6 2008-05-06, 10:23
disco2000
Tack för informationen. Jag har, efter utdragna strider med min beslutsångest, bestämt mig för Clermont-Ferrand. Bordeaux måste utan tvekan bevärdigas ett besök i framtiden.

Sålunda ber jag de som eventuellt besökt Clermont-Ferrand att svara på ursprungsinläggets frågor.

edit: Skulle en moderator råka titta in i tråden får denne gärna ändra rubriken till Clermont-Ferrand.
#7 2008-06-02, 01:46
Spinnacer
Lyon är oändligt tråkigt, som Helsingborg typ.
#8 2013-01-15, 14:37
Allvetaren00
Ursprungligen postat av Spinnacer
Lyon är oändligt tråkigt, som Helsingborg typ.


Tar liv i en gammal tråd!

Men det där är helt fel!

Var där i somras med tjejen och staden är jäkligt vacker, fina byggnader och bra shopping. Utelivet är också det bra med mysiga och vackra områden.
#9 2013-01-27, 01:29
sebr0004
Någon som har bra förslag på fina restauranger någonstans där runt omkring?
#10 2013-05-07, 14:01
enbragrabb77
Ursprungligen postat av sebr0004
Någon som har bra förslag på fina restauranger någonstans där runt omkring?


Bra restauranger vet jag inte men I gamla stan I Lyon finns flera mysiga ställen.
Leta där! Kullersten och rödrutigadukar är alltid mysigt
#11 2013-06-19, 21:00
en-krokodil
Var i Lyon för ett tag sedan i affärer och träffade några riktigt trevliga grabbar som tillhörde någon skinheadgrupp som kallas Lyon Dissident. Riktigt sköna snubbar som uppskattade whisky