Hitta diskussioner med liknande innehåll

Seattle

#1 2008-05-18, 14:45
bmed
Har drygt en och en halv dag i Seattle.

Vad föreslår ni att man ska göra och se under den tiden?
#2 2008-05-18, 15:18
Tripadvisor är din vän

http://www.tripadvisor.com/Attractions-g60878-Activities-Seattle_Washington.html


Jag tyckte Space Needle var ganska cool. Att vandra omkring i hamnområdet tidigt på morgonen och studera fiskmarknaden likaså.
#3 2008-05-18, 18:01
bmed
Merci Lobengula
#4 2008-05-18, 22:30
Pluvius
Aaah, Seattle, trevlig stad som fasen!
Mina tips får bli:

-Alki Beach (reserverar mig för stavning där). Mycket fin strand promenad på andra sidan viken. Ger en otrolig utsikt över Seattle och bjuder på mysiga fik samt fisk- och skaldjursresturanger.

-Puclib Market. Den gamla fiskmarknaden i downtown Seattle. Mycket historia, häftiga grejer att se, god mat och en häärlig atmosfär.

-Nordströms. Nordströms galjonsaffär (kommer ju fan inte på uttrycket. huvudaffären liksom) ligger just i Seattle. Downtown det också. Burberry, Dior, Ralph Lauren, Armani, etc. till ett mer förmånligt pris än i Sverige, dels pga dollarns kurs, dels pga att det är trevligt att shoppa i USA, haha. Bör kollas om man är lagd åt det hållet!

Sen finns det massa annat trevligt, men framförallt, sup in en underbar storstad! En av de trevligare jag varit i.

Ha så kul på resan!
#5 2008-05-19, 18:19
vroom
Baseball kanske kan vara trevligt? Bra stämning och lite käk medan man sitter där och njuter.

Späckhuggar safari. Dock tar det en hel dag så det kanske tar för mycket tid.

Hyra en bil/kolla bussar och åka upp till Mt Rainer och kika.

Är man flygintresserad kan man gå på Boeings Museum of flight. Ligger i stan. Lockheed SR71, Concorde och första jumbojeten bland annat.
http://www.museumofflight.org/Portal.asp?Flash=True

Space needle kan vara värt kostnaden för hissen. Bra utsikt. Inte särskilt imponerad av maten dock. Restaurangen snurrar ett varv på en 45-50 minuter. Ett annat ställe för utsikt är Bank of America tower. Skyskrapa där de har en våningsdel för turister. Högsta byggnaden i stan.

Alldeles jämte Space Needle finns och ett Jimi Hendrix museum samt ett Sci Fi museum. Tror det är någon Microsoft höjdare som ligger bakom.

Duck tours. Gamla amfibiebilar som kör en tripp runt stan och även ger sig ut på sjön en sväng. Man känner sig lagom fånig, men man ser en hel del.
http://www.ridetheducksofseattle.com/