Hitta diskussioner med liknande innehåll

Vietnam Ho Chi minh city Någon som har varit där ?

#1 2008-07-26, 17:59
Alexii
Ska i agusti åka iväg och bo ett halvår i Vietnam Ho chi minh city och är väldigt nyfiken på staden och folket så om nån har lite info och roliga grejer att berätta om vietnam så kör på bara!!
#2 2008-07-26, 18:03
kafka
http://en.wikipedia.org/wiki/Ho_Chi_Minh_City

Du kan ju även googla på det tidigare namnet, Saigon.

sen så heter landet Vietnam.
#3 2008-07-26, 18:05
Alexii
Oj ett extra N där! Japp har titta runt på google men skulle va kul att höra från personer som varit där själva!
#4 2008-07-28, 19:25
jonaskompis
Jag var där i ett par dagar förra vintern. En riktig storstad som tydligen ska ha rätt bra klubbning men det var dessvärre inget vi prövade på ordentligt.

Vi stannade med bussen vid en stor park mitt inne i city, därifrån är det gångavstånd till turistgatan som jag inte minns vad den heter men påminner om khaosan road. Frågar du en taxichaför så är det taxiavstånd o kostar skjortan... Där hittar du iaf billigt boende, bra resturanger, hyffsade barer/klubbar (för turister) och en del shopping.

Sen så åkte vi en dag o kollade på tunnlarna från kriget vilket var rätt ballt. Där kan du få skjuta med AK47or för en liten slant om du vill också.

Tror vi bara stannade 2 nätter i Saigon, vi var bara där för att ta ett flyg egentligen så några fler tips har jag inte. Åk till Mui Ne (stavning?) om du ändå är i krokarna!

Edit: Oj nu läste jag din inlägg, såg att du skulle BO där i ett halvår och inte bara ett stopp på en backpackning-resa... Mina 'tips' är väl med andra ord rätt värdelösa ...

Ska du jobba/studera där eller hur kommer det sig att du ska vara där i 6 månader?
#5 2008-07-29, 19:06
Alexii
Tack för svaret Jonas! Det va intressant information jag vill veta så mkt jag kan! Jag ska jobba som musiker i ett år första halvåret i Vietnam andra halvan i kina! Om det är nån som sitter på mer om vietnam så skriv på bara!
#6 2008-09-27, 01:24
plu1119
var där ett tag förra året. I Saigon alltså. Festandet var sådär tyckte jag.Fanns ganska mkt sevärdheter om man är intresserad av kriget som var. Kan varmt rekommendera "War memorial nånting" som var det mest känslomässiga museum jag besökt.
Festandet var mkt bättre i Phom phen i Kambodja enligt mig. Fast du kanske inte har planer på att åka dit...