Hitta diskussioner med liknande innehåll

Hawaii - allt du behöver veta! [/mod]

#121 2012-06-28, 23:24
NickRoyale
Ursprungligen postat av legendaryjl
Tydligen ska sista två veckorna i december vara helt perfekt. Tropiskt och varmt! Lär inte vara så stor skillnad i januari kan man tycka och det är väl där någon gång man åker dit.
Jag kan säga att jag gärna drar till såna här sötvattenspooler rätt ofta! Saltvatten funkar väl men tycker det är svinhäftigt med sånt där som t.ex. vid Kipu Falls. Finns något sånt i närheten av Kalalau? Risken finns att vi övernattar ett par nätter där minst!

Lihue är alltså flygplatsen på ön Kaua'i?

Springbreak kommer nog dedikeras till något i partyanda, just för sakens skull.

Tillstånd kommer vi helt klart kolla upp och försöka fixa, som sagt inga stora summor. Runt 150 spänn natten är ju inget. Riktigt dumt om man skulle åka fast.


Då låter ju Januari lysande

Vid Kalalau finns bara mindre pooler. Tillräckligt djupa för att dyka i och simma en liten sväng, men inte alls jämförbara med Kipu. Tror att Kipu är det som gäller på Kaua'i om man vill ha något i den stilen, det är iaf det enda jag känner till.

Lihue är "huvudstaden" på Kaua'i, dit flygen går. Där kan du få tag i tidtabeller för bussarna eller hyra bil. Själv kan jag tycka att det är onödigt att hyra bil under tiden man gör Kalalau. Varför ha en hyrbil stående som man inte använder? Själv tog vi bussen ut till Hanalei (mer eller mindre gratis) och liftade vidare till Haena. När man är klar med Haena, Kalalau, Wai'ale'ale och det man vill se på de östra delarna av ön kan man åka tillbaka och hyra bil för att besöka Waimea Canyon, Alakai Swamp, Polihale Beach och Kalalau Lookout.
#122 2012-06-29, 07:40
legendaryjl
Ursprungligen postat av luckylucaz
Absolut går det direktflyg. Du kan flyga från följande städer på fastlandet direkt till Lihue: Denver, LA, Oakland, Phoenix, San Francisco, San Jose, Seattle och Vancouver. Men det är ofta billigare att byta i Honolulu. Båt tror jag inte är så vanligt mellan öarna. Kauai är inte riktigt så vilt och oupptäckt som du kanske tror. Jag ser på Hawaii lite som USAs motsvarighet till Mallorca. Den mest typiska medelklass turistdestinationen du kan tänka dig. Fullt av överviktiga medelålders amerikaner som aldrig rest utanför USA. Som tur är hänger de flesta av dem på hotellen eller gör enklare (ofta guidade) turer, så det går att komma undan från dem om du hajkar iväg en bit.


Låter ju riktigt bra, tack för infon. Och jag får väl erkänna att jag kanske hade en bild av det var lite vildare och mer oupptäckt än vad det kanske faktiskt är. Men det är fortfarande sjukt aktuellt att åka över och se allt. Verkar vara en väldigt fin ö!

Skönt att man kan komma ifrån vardagen lite.

Tack för allt du!
#123 2012-07-04, 13:20
bratemo
Överväger att åka till Hawaii då jag planerade det till min 18års dag för länge sedan..

Nu vill jag dock gärna åka, men jag har ingen aning om hur det ska gå till, då jag aldrig varit där.

Hur gör jag på bästa sätt? Då första inläggen är fyra år gamla, mycket har antagligen förändrats..

Med flyg från Sverige, hotell med mera
#124 2012-07-17, 20:01
Coopah
Ursprungligen postat av bratemo
Överväger att åka till Hawaii då jag planerade det till min 18års dag för länge sedan..

Nu vill jag dock gärna åka, men jag har ingen aning om hur det ska gå till, då jag aldrig varit där.

Hur gör jag på bästa sätt? Då första inläggen är fyra år gamla, mycket har antagligen förändrats..

Med flyg från Sverige, hotell med mera

När jag flög dit 06 så mellanlandade vi i Heahtrow, men det bör också gå i Chicago, men vi åkte sedan direkt till San Fransisco, Efter ett par dagar där så flög vi till Hawaii. Finns säkert en hel del olika resvägar men det enda jag kan bidra med är att tipsa om att hyra en bil på ön.
#125 2012-08-18, 10:45
peeek
Tjena!
Jag och sambon har blivit sugna på att dra två veckor till Hawaii i början av januari. När jag kollar på expedia.se så ser jag att det finns flyg ToR. från ca 9000kr per person. Klickar man sig över till fliken med resa + hotell så finns det erbjudanden från ca 13000kr per person för resa och femton hotellnätter.

Är det jag som har missat något eller är det såhär billigt?

Och nästa fråga, hur tror ni att det ser ut med priser om man väntar med att köpa resan tills oktober, är det några tusenlappar till eller är det mycket mer det kostar?

Länk till expedia:
http://www.expedia.se/packagesearch?cadu1=2&drtn1=2013-1-17&qryt...
#126 2013-04-03, 01:51
Gooodfella
Vet inte om det nämnts tidigare i tråden men satan vad mycket horor det var i Honolulu. Några mer grabbar som i princip blev förföljda varje kväll ni visade er ute`?
#127 2013-04-06, 22:37
Knugen37
Ursprungligen postat av Gooodfella
Vet inte om det nämnts tidigare i tråden men satan vad mycket horor det var i Honolulu. Några mer grabbar som i princip blev förföljda varje kväll ni visade er ute`?


Ja det var några gator som det var galet många på.
#128 2013-07-18, 15:59
Ska göra en internship hos Surfingthenations i 3 månader, med start 24 september!

Skolan ligger i Waihawa.

Vad kan jag förvänta mig, rent natur och omgivningsmässigt?
Jag vet att det är den fattigaste delen av Hawaii, nästan slummen tror jag.
Men vad mer?
#129 2014-03-30, 00:02
Huckelberryfin
Vad kostar 1månad på Hawaii? om man inte tänkt bo på något hotell utan typ som i Thailand man hyr någon bungalo eller något liknande om d går? Hilo var det jag tänkte på också
#130 2014-04-30, 17:27
[complex]
Bra tråd detta...
Fick många svar...

Ska kanske testa fråga på något annat forum senare..
Alltid velat uppleva Hawaii alltså. Vet inte om jag kommer göra det än, men det är lite av en dröm att åka dit och bara surfa.
Kul för alla er som varit och upplevt Hawaii. Lär vara riktigt trevligt där..

Synd bara att det verkar vara så dyrt, om man skulle vilja testa bo där ett halvår eller ett år. Kostar mycket pengar..

Sålänge man inte bara skulle dra och bli en Beach bum..
Undrar lite teoretiskt om man skulle klara sig där för 7-10 kr i månaden...
Nån liten bungalow kanske med el och sånt. (Leva väldigt enkelt.)
Känns allmänt som Hawaii är ett dyrt resmål mest för människor med mycket pengar..
Inga planer på att dra dit, utan mest nyfiken på hur det skulle vara att bo där ett tag..

Har andra länder som är mycket billigare jag också funderat på som man skulle kunna tänka sig att ev dra till nångång längre fram, men Hawaii verkar nice..

Men känns som att om man verkligen skulle vilja uppleva det och leva bra skulle man behöva spara ihop typ 80 tusen kronor och sen bo där ett halvår eller sånt och bara ha en skön lång semester.. Mest människor med mycket pengar som bor där känns det som.

Jag får drömma om stället sålänge istället.

Testat dom flesta/många extremsporter i livet, men aldrig i hela mitt liv vågsurfat. Vill uppleva det nångång innan jag dör iallafall. Men behöver iof inte bli just Hawaii för det. Men i sverige kan man inte vågsurfa och inget jag skulle vilja direkt. Går att kite-surfa på några ställen, men inte mycket mer än så..
#131 2014-05-10, 02:11
Maldiverna
Aloha!

Hittade en resa till Hawaii för 5000 från Sverige. Vad säger ni är Hawaii något att ha eller bör man satsa på någon annan ö i Söderhavet?
#132 2014-07-23, 15:57
Ursprungligen postat av Maldiverna
Aloha!

Hittade en resa till Hawaii för 5000 från Sverige. Vad säger ni är Hawaii något att ha eller bör man satsa på någon annan ö i Söderhavet?


Hawaii är fantastiskt!! Det tar en stund att uppleva, så ett plus är om du har några veckor.
Jag har varit på Oahu och Kauai. På Oahu har du huvudstaden Honolulu och världens kändaste surfspots. Att rekommendera är många häftiga hikes på östra sidan, Three Peaks och Stairway to Heaven är två riktigt galna.

Kauai är de slappaste platsen jag varit på. Obeskrivligt vackert. Dramatiska berg, grottor och mycket djungel.

Jag skulle valt en eller två veckor på Kauai och sen någon annan ö. Kanske The Big Island eller Molokai.

Det är paradiset, så you cant go wrong.