Hitta diskussioner med liknande innehåll

Vad göra andra gången i Beijing?

#1 2008-09-24, 16:08
mitravle
Kommer kanske åka till Beijing till vintern. Då jag redan varit där en gång tidigare har jag sätt alla måsten, som muren, förbjudna staden, summer palace etc. Vilket jag är jäkligt glad för, inget jag vill göra om igen (muren då kanske).

Nu vill jag se lite mindre turistiga, eller lite mindre självklara saker i staden.
De har ju rätt maffigt uteliv, men jag vill ju inte festa till att varenda kväll.

Så har ni några idéer eller tips?!
#2 2008-09-25, 17:25
Fickludd
Om det var vid Badaling du besökte muren (där målgången var vid OS-cyklingen) vill jag absolut rekommendera ett andra besök. Åk till Jinshaling och gå på muren till Simatai så får ni en helt annan upplevelse av muren. Hotellet hjälper er med chaufför som kör er till Jinshaling och sedan hämtar er i Simatai. Promenaden, på ca 10 km, tar några timmar så ta med en lunchkorg och rikligt med vatten.
#3 2008-09-25, 18:16
Fickludd
Något som var spännande att utforska var Beijings underjordiska stad. Det är ca 30 km långa gångar som byggdes under Maos tid som skydd mot Sovjetunionen. Sedan 2000 finns ett museum som har guidade turer i gångarna. Löjligt nog slutar den guidade turen i en silkesaffär! När jag var där hittade vi en nedgång till tunnelsystemet i en klädaffär.

60 km norr om Beijing finns det en underjordisk by som heter Jiao Zhuang Hu. Tunnelnedgångarna är mycket skickligt kamouflerade. Tunnelsystemet grävdes på 30-talet som skydd mot den elake och krigiska grannen Japan. I anslutning till byn finns en restaurang som serverar anti-japansk mat, vad nu det är. (I Haerbin, I Manchuriet, finns ett museum som enbart handlar om hur grymt och vidrigt Japan har behandlat kineser. Åk dit om ni kan.)

Ye San Po är väl värt ett besök. Det ligger i ett naturskönt naturreservat ca 120 km sydväst om Beijing med höga berg och djupa dalar.

Minggravarna

Pekingoperan