Hitta diskussioner med liknande innehåll

Vill ha tips om Lissabon - Sammanfogad tråd/mod

#1 2004-06-28, 15:27
towei
Då jag inte fått ngt svar i sport-forumet tänkte jag prova här - anser ngn moderator att detta är felaktigt så är det ju bara att låsa denna tråd...

Kommer att befinna mig i Lissabon 20-26/9 och undrar nu om ngn har koll på hur man går till väga för att få tag på biljetter till ngn fotbollsmatch? Antingen med Sporting Lissabon eller med Porto (tänk om man kan tajma in ett derby). Men jag vet inte ens var jag ska börja att söka...

//towei
#2 2007-06-27, 18:50
ReNu
Tänkte sticka ner till Lissabon om någon vecka, och jag undrar främst hur bra utelivet är.
Är det lika bra nattklubbar som tex. Barcelona?
Jag kan väl också passa på att säga att jag gärna slipper de allra fulaste och vidrigaste britterna, hellre då ställen med lite mer klass.

Och maten; jag har hört både de ena och det andra om det portugisiska köket. Men som skaldjursälskare borde det väl vara perfekt?

.
#3 2007-07-02, 03:43
Geeten
Japp, det finns alltid ett stort utbud av fisk och skaldjur så det borde verkligen inte vara något problem! Beträffande utelivet har jag inte hunnit med det, men jag vet att världskända DJ's gästar huvudstaden då och då - så det är nog inte dåligt.
#4 2007-08-23, 08:29
Gammal Hårdrockare
Jag har som ambition att besöka en ny storstad varje semester. I år blev det Barcelona, förrförra året blev det Paris och Bryssel.
Nästa år tänkte jag att det skulle bli Lissabon!

Någon som har erfarenhet från den stan? Vad gör man? Vad får man inte missa? Vad heter huvudgatan? Hur är klimatet under sommaren?
Finns de klassiska snabbmatsrestaurangerna? Hard Rock Café finns, det vet jag men jag kan ju inte käka där varje dag. Lite variation hade varit trevligt, helst pizza!
Jag reser förmodligen ensam och eftersom jag även har flickvän (hon ska inte med, avskyr sol och värme) så är inte rännande på nattklubbar och liknande intressant.
Naturligtvis blir det en del fylla men då främst dagtid, antingen inne i stan eller vid hotellpoolen.
Det ska bli trevligt!

Det här hotellet tänkte jag välja. Ligger i Estoril, en bit utanför Lissabon. Verkar bra, eller vad säger ni?
http://www.apollo.se/Travelling+with+apollo/Catalogue/Portugal/Lissabonx...

Hittade även att hotell mitt i stan som verkar ok men poolen lämnar mycket att önska. Det här hotellet är nog mitt andrahandsval:
http://www.apollo.se/Travelling+with+apollo/Catalogue/Portugal/Lissabonx...
#5 2007-08-23, 10:02
patabcn
Lissabon ar egentligen en stad man bara maste ga runt i och dra i sig atmosfaren. Det ar valdigt populart att ga pa fados i de gamla kvarteren. Restauranger eller barer dar man kan ata och bara umgas med lokalbefolkningen. Tank pa att hotellen framforallt i Lissabon lamnar en hel del att onska. Tivoli ar val inte heluselt, ratt ok. Ligger lite off aven om det ligger i centrum. Hotellet i Estoril ar betydligt battre. Du kommer formodligen dock bara att gora en dagsutflykt till Lissabon om du ar i Estoril. Passa aven pa att kolla in Sintra som ligger i narheten. Mycket fint stalle! Priserna kommer du att se att de ar betydligt lagre i Lissabon an i Barcelona. 25-30% billigare. Du maste testa deras torskratter. Gor det dock inte i typiska turisthak (som pa alla stallen nar du ar ute och reser). 2-3 natter racker gott och val i Lissabon. Det ar ganska litet. For oss som bor i Barcelona ar det valdigt typiskt att aka dit over en helg.

Edit: ville bara tillagga att Tivoli renoverades senaste gangen 1998, medans Palacio renoverades 2006.
#6 2007-08-23, 10:13
Mullret
Lite utanför Lissabon, i Cascais ligger ett hotell som heter Farol. Det är ett s.k. designhotel och är mycket fräckt. Men, är intresset råsupa och kasta bananer så avråder jag. Skall du däremot imponera på någon tjej så ta in där.
Hotellet ligger vid hamnen på en utskjutande klippa...

http://www.designhotels.com/hotels/europe/portugal/cascais/farol_design_...
#7 2007-08-23, 10:18
patabcn
Snyggt hotell! Gillar uttrycket "kasta bananer"!
#8 2007-08-23, 10:19
andfreka
Jag var där i våras och blev positivt överraskad faktiskt.
Jag bodde i Lissabon och gjorde utflykter till cascais och estoril bland annat. Men hade jag vetat hur smidigt det var att ta sig mellan dessa ställen hade jag valt att bo i någon av de "byarna" och istället "pendlat" till Lissabon.
Cascais gränsar mot atlanten och är väldigt fint (lite turistiskt, upplevde dock att det var stor andel inhemska turister). Estoril har ju ett mäktigt Casino om man gillar sånt.

Hard Rock Café är juste i Lissabon. Gillar man fisk så finns det mycket godsaker att välja bland även om restauranglivet inte var det bästa anser jag. McDonalds finns, hur det var med pizza minns jag inte!

Tunnelbanesystemet var billigt. kostade ca: 7 spänn att åka. Väl utbrett spårvagnssystem som är smidigt för sightseeing.

Annars finns väl det mesta som anstår en riktig stad. Slott, historiska byggnader, monument, zoo, ficktjyvar, HM:s...

Enligt mig ett bra val!

edit: Snabbmat McD
#9 2007-08-23, 10:26
Gammal Hårdrockare
Tack ska ni ha för tipsen!

Patabcn:

Du kommer formodligen dock bara att gora en dagsutflykt till Lissabon om du ar i Estoril.


Hur lång är det ungefär mellan Estoril och Lissabon? Är taxi dyrt? När jag var i Barcelona så bodde jag på hotell Abba Garden som låge lite utanför centrum, minns inte adressen korrekt men sade man "Hotell Abba Garden, Avenue Diagonal" så fattade taxichaffisarna. Det låg ett lasarett alldeles intill. Skitbra hotell
Hur som helst, taxi in till centrum kostade ca 20 euro och det tycker jag var helt ok. Samma priser i Lissabon tror du?

Huvudgatan, dvs Lissabons svar på Las Ramblas, Champs elysees m.m. Vad heter den?
Kan det möjligtvis vara Avenue Liberdad de la hejsan hoppsan eller va fan den nu hette?
Begriper de engelska? Jag hade ett helvete i Barcelona. Som tur var så kan polarn jag hade med mig spanska men det var inte alltid vi var tillsammans.
#10 2007-08-23, 10:28
andfreka
Går bra tåg (med trevlig mot "havet"), kostar ca 20-30 spänn enkel resa. Tog ca: 30 min.
Taxi vet jag inte tyvärr
#11 2007-08-23, 13:53
Gammal Hårdrockare
andfreka:

Tack för tipset. Det lät mysigt!
#12 2007-08-23, 16:44
patabcn
Jag vet inte vad huvudgatan i Lissabon heter, men det far du nog snart klam pa. Som sagt, Lissabon ar inte speciellt stort. Forresten, Lissabons flygplats ligger valdigt nara stan, sa det ar inte dyrt med taxi in. Generellt sett ar taxi inte dyrt i Portugal. Portugisernas engelska kunskaper ar val inte riktigt pa svensk niva Sag bara "obrigado" (tack) nar du far nat sa skall du nog klara dig.