Hitta diskussioner med liknande innehåll

Uruguay, Buenos Aires + Pampas

#1 2008-10-19, 21:10
313131
Jag och min tjej funderar på att åka bort över jul och nyår. Den totala restiden räknar vi till ungefär 3 veckor. Den ungefärliga planen ser ut så här.
- Resa till Uruguay. Hitta ett bra ställe för sol och bad.
- Båt till Buenos Aires och uppleva storstaden.
- Pampas med vyer, vin och kött.

I planerandet har flera frågor dykt upp.
- Temperaturern i Buenos Aires. Är det brutalt varmt i Slutet av dec och början av Jan? Ingen gillar en storstad när det är tokvarmt.
- Bra sol och badställen i Uruguay under den perioden?
- Hur tar man sig lämpligast från Buenos A till Pampas?
- Vart i pamapas skall man åka?
#2 2008-10-20, 06:28
arica
Vad kul.

Ja det är tokvarmt i Buenos Aires under den perioden.
Jag har hört att Ciudad del este i Uruguay är ett kul bad/festställe. Det finns även stränder i Montevideo, men de är inte så fina.
Maten är kanon både i Argentina och Uruguay.
#3 2008-10-31, 08:59
C.s.P
I Uruguay finns det olika platser att resa till men landet är hyfsat litet och med 3 miljoner invånare så finns det gott om plats över .

Badplatser;
- Montevideos "rambla".
- Piriapolis
- Punta del Este
- Rocha

Festa;
- Montevideo
- Punta del Este

Absolut måste att äta;
- Asado (Grillat kött)
- Ñoquis (Pasta gjort på potatis, alt Gnocchi på italienska)
- Chorizo, Chori-pan

Dont hesitate to PM

Snabbtitt vad som väntar dig;
http://www.youtube.com/watch?v=T1MJCvxjIqk
#4 2008-11-20, 18:53
shizzle
Jag har bara varit på två ställen i Uruguay, det ena var punta del este och det andra var punta del diabolo. Jag rekommenderar Punta del Diabolo starkt! Det är en mysig liten fiskeby med ca 700 pers, vilket mångdubblas strax efter jul. Jag var där de två veckorna innan julafton och det var precis så att allting hade öppnat, men turisterna inte riktigt börjat strömma in, så man hade allting för sig själv!

Bra surf, jättebra hostel, supergod mat och allmänt trevlig atmosfär. Vi bodde på ett hostel som heter el diabolo tranquilo vilket var precis nybyggt när jag var där för ett år sen. De har en väldigt fin restaurang nere vid stranden också med mycket god mat. Vi hade egentligen bara tänkt stanna några dagar men det slutade med ett par veckor.

edit: punta del este är inte mycket att hänga i granen. Det är ett flott ställe där designeraffärerna ligger tätt. Det är väl inte därför man åker till syd amerika...