Hitta diskussioner med liknande innehåll

Sommarupplevelse i Central/Sydamerika

#1 2008-12-19, 21:49
wizzah
Aloha!

Jag och två polare har spånat lite på att åka iväg till sommaren, troligen till Syd- eller Centralamerika (inkl. Karibien). Vi hade tänkt att stanna från början på juni till slutet på juli, ish. Helst hade vi tänkt bo på någon gård eller liknande, där man kan arbeta några timmar om dagen för mat&logi, och sen ha lite fritid att utforska omgivningarna.

Har googlat rundor en hel del och kommit fram till två smärre nackdelar med våra planer...

1. Ingen av oss kan spanska. Förhoppningsvis kommer detta bara göra vår resa än mer änventyrlig, även om det varit skönt att kunnat kommunicera lite lättare med lokalbefolkningen.

2. Den största nackdelen vad jag läst mig till är att det är regnperiod maj-september på de flesta delar. Även om lite regn "aldrig" skadat nån så känns det lite trist om 2 månader regnar bort.

Så min egentliga fråga är, finns det något schysst ställe på andra sidan Atlanten dit man kan åka juni-juli utan att sköljas bort av vattenmängderna? Eller är det mer värt att vänta och åka december-februari nån gång?

Cheerio!

/w
#2 2008-12-19, 22:25
ettasnuten
Hallå där!
Jag skulle nog rekommendera att vänta några månader, tyvärr.
Jag luffade runt i centralamerika förra vintern/våren. Besökte Mexico, Belize, Cuba, Cayman Island & Costa Rica.
Rekommenderar Belize. Helt otroligt land. Allt är jättebilligt, klarblåaste vattnet jag sett med massa fiskar. Såg bl.a. hajar, törtlar, muränor och massa annat coolt. Folket är mycket vänligt, och språket är engelska.

Lycka till!