Hitta diskussioner med liknande innehåll

Båt Korea-Japan?

#1 2009-01-28, 11:35
Akina
Jag satt igår och slösurfa på wikitravel och försökte komma på vad man ska göra på semestern. Japan är en favorit men deras yen är så extremt dyr just nu. Precis brevid finns Korea och deras won är faktiskt mer värdelös än den svenska kronan. En ide uppstod då i mitt huvud. Kanske kan man flyga till Korea, ta båten till Japan och flyga hem sen. Frågan är då, är detta möjligt.

Jag vet att många länder är dryga med att man måste ha utresebiljett för att få resa in. Vad säger Korea och flygbolaget om detta. Jag kommer ha utresebiljett från Japan men jag vet inte om det går att fixa biljett till färjan från Korea i förväg.
Hur funkar det med inresa till Japan från båt. Jag vet att man måste ge ut sina fingeravtryck på flygplatsen men är det så vid hamnar också?
#2 2009-02-03, 08:04
apgujeong
Jag tror inte att du behöver visa utresebiljett när du kommer till Korea. Jag har aldrig gjort det iaf. Det borde gå att kolla upp online om du vill vara 100% säker.

Det går flera båtar till Japan från Busan i södra Sydkorea. Vet att det är många som åker till Fukuoka därifrån. Vet inte om det finns andra linjer. Det är precis samma procedur i hamnen som på flygplatsen när du kommer till Japan. Bara i lite mindre skala.