Hitta diskussioner med liknande innehåll

Bygga barnhem i afrika

#1 2009-04-12, 20:59
Otoman
Tjena!

Volontararbetar i Ecuador i nulaget, men planerar att skapa ett barnhem i afrika for smabarn(troligen kenya eller elfenbenskusten) med en kompis 2010. Vi har ratt bra kontakter dar nere, bland annat ambassadorskontakt och FN kontakt i elfenbenskusten. Vi har redan kommit pa hur vi ska losa problem med pengar/donationer och ska skapa ideell forening, men undrar nu i princip hur man gar tillvaga med allt. Info om allt uppskattas!
#2 2009-04-12, 22:23
Cerna
Hur gjorde du för att bli volontär är min fråga, verkar ruggigt knepigt. Massa krångel bara, jag vill bara fara iväg och göra någorlunda nytta någonstans.
#3 2009-04-12, 22:31
BratBasher
Tjo! Själv har jag varit i norra Tanzania och södra kenya (bla) och gjort detta. Jag skulle rekommendera att hitta någon "förening" att sammarbeta med. Eller hitta människor som bor där. Jag träffade helt random en familj (svensk) som höll på att bygga en skola där så jag hjälpte till med det och även med lite utbildning.

Checklist (som jag tycker)
1. Hitta lämplig plats (med det menas mark som någon/myndigheter kan donera för att göra detta på och att efterfrågan är "bra" där)

2. Sammarbete, kontakt knytning, det är viktigt att du hittar och binder kontakt med leverantörer och byggare och allt sånt annars kommer du bli blåst.

3. Räkna med att det tar längre tid och kostar mer än beräknat. Det gör det alltid. Alltså om det ska bestå av fler hus bygg ett i taget så verksamheten kan börja även fast det blir i liten skala. På så sätt kommer det även bli lättare att få fram fler donatorer och bidragsgivare. Alltså ni har något att visa upp.

4. Övervaka och besök bygget ofta och noga (om du har lejat alltså om ni inte bygger allt själv. Se till att de använder rätt material och rätt metoder du måste alltså vara bra insatt. Tyvärr är det ofta så att folk påstår sig kunna saker de inte behärskar. Detta är viktigt.

5. Marknadsför marknadsför! Driv det lite som ett företag med broschyrer och så vidare. Gör detta proffsigt kommer löna sig i längden. Tyvärr är det inte bara verksamheten i sig som bringar in pengar.

6. Ha en bra plan för utveckling inriktat mot att dessa barn ska få jobb och kunna anpassa sig igen. Varva med musik och konst för trivsel kommer leda till mindre bråk och otrevligheter.

Säkert glömt massor men hoppas det e lite hjälp alla fall nu ska jag sova god natt.
Lycka till
#4 2010-03-07, 15:35
ftghfts
Hallå!

Hur gick det då? Är ni igång än?

Kan för övrigt tänka mig att åka ner om hjälp behövs

mvh
#5 2010-03-07, 16:22
möbök
Uppdatering då vetja!
#6 2012-03-16, 17:15
linnnyfiken
Hej!
Jag ser att ni talar om barnhem men jag är mer nyfiken över annat. Hur fungerar det när man volonterar i ex Sydafrika eller Ghana. Jag ser att många på fb och liknande laddar upp bilder på barn som har bott i barnhem där dessa har utfört volontärarbete.
1) Är detta lagligt att blotta barnens integritet på detta sätt genom att lägga upp bilder på sociala nät där ansiktet och kroppar blottas?
2)troligtvis är et lagligt i deras hemland men i Sverige? Vi får exempelvis inte dela information om fosterbarn.
3)länka gärna sidor till mig ang detta?

Barnkonventionens 2a grunpelare ;
. Barnets bästa ska beaktas vid alla beslut som rör honom eller henne.

#7 2012-03-16, 17:32
MilkywayBob
Gammal tråd Kolla datumen på dem i fortsättningen innan du postar (ser att du är ny)