Hitta diskussioner med liknande innehåll

Ska besöka Marrakesh

#1 2009-05-12, 21:34
Mr.Walker
Stannar till i Marrakesh 3-4 dagar i sommar.
Vad får man inte missa?
Tar gärna emot tips på udda sevärdigheter.
Turistfällor?
#2 2009-05-18, 20:17
nollett
Tjena

Marrakech är fantastiskt... Enda turistfällan är väl egentligen Dejar el fna, gycklarnas torg, lite pajaser som poserar och vill ha stålar, men man måste ju se även det stället. Framförallt på kvällen. Men kan absolut tipsa om att ta en guide på plats som visar dom gamla kvarteren och finns en hel del undangömda restauranger på diverse bakgårdar som i stort sätt är omöjliga att hitta på egen hand, men ingen stor stad egentligen så vandra runt och ha det skitbra, älskar den staden.
#3 2009-06-13, 17:40
Jag skall själv ta en paus i Marrakech under min tågluff i Europa. Har alltid varit intresserad av öknen, finns det möjligheter till ökenvandring (1 dag) i Marrakech? Pris?
#4 2009-06-13, 18:00
namnboeg
In i gamla stan framförallt. Det är ett fantastiskt ställe att irra runt på. Hyfsad shopping, om än rätt turistigt. Djema el fna som nämnts tidigare bör ses, helst på kvällen då dom plockar fram massa mobila restauranger (rätt dyrt att äta) och underhållningen börjar. Håll i plånboken och stålsätt dig mot tiggeri och krävande av betalning för att du kastat ett öga på nån dansande orm eller vad det nu är du vill titta på. Passa på att äta äckliga saker, ögon, sniglar, hjärna osv.

Det finns rätt bra budgetboende i kvarteren precis vid torget. eller bra o bra... billigt. Under 80kr/natt för två pers i ett dubbelrum.

Det finns ridturer (både på kamel och häst) till/i öknen. Kamelen rekommenderas, det är svingoa djur att rida på om man tål lukten.

Det finns också ökengolf(!) som sägs vara skitkul. Inte provat det tyvärr.

Om du åker med buss så bör du veta att det kan vara svårt att komma ifrån landet/småstäder eftersom bussarna ofta är fulla från start till mål (T.ex Agadir-Marrakesh) och då inte stannar för passagerare på vägen. Grand Taxi kan vara lurigt att hitta på vischan med.

Andra kul saker: Souks, hamam, ballongflygning, vandring i Atlasbergen (rekommenderas starkt), kolla arkitektur i stan.
#5 2010-10-06, 10:52
mrharakiri
Ska till Marocko och Marrakesh en weekend i November. Nån som har tips på bra klubbar/barer i stan? Vad kostar öl/drinkar ute på krogen och hur ser marockanerna på en full västerlänning?
#6 2010-10-10, 17:24
Jag skall till Marrakech i starten av November och undrar lite om roliga aktiviter att hitta på under de tio dagarna där.

Jag värderade att hyra bil men har helt enkelt blivit avrådd att hyra med tanke på skaderisk och liberal hållning till trafikregler. Hur ser det ut med standardutflykter till Atlasbergen eller till havet (jag vet att det är långt men...), finns de eller bygger man dem själv med buss och taxi?

Ser verkligen fram till resan men är lite orolig før att hotellet jag hittade kanske ligger lite avigt till, utanfør staden men med shuttle som går varje timme. Det gick lite fort här...
#7 2011-08-03, 03:28
cannabis-slampa
Ursprungligen postat av mrharakiri
Ska till Marocko och Marrakesh en weekend i November. Nån som har tips på bra klubbar/barer i stan? Vad kostar öl/drinkar ute på krogen och hur ser marockanerna på en full västerlänning?



Varför åka till ett muslimskt land om man vill supa?