Hitta diskussioner med liknande innehåll

leva i San Sebastian, Spanien

#1 2009-05-24, 13:34
moonsbirds
Hej!

Jag ska förmodligen åka till San Sebastian i höst för att leva där på obestämd tid.

Jag har själv aldrig varit där och tycker det är svårt att hitta nån användbar info på nätet, så det kanske finns nån här som har lite tips mm?

Vad är det för levnadskostnader där? Mat, kläder, alkohol mm? Om man jämför med ex. Barcelona?

Hur lätt är det att hitta rum/lägenhet att hyra där den tid då jag åker dit (ca mitten på september)? Vad ligger dessa priser på ung./månad?

Såg även att det fanns en annons på ams.se för kanske 2 månader sen om ett callcenter som önskade dit personal (?). Dock är den borta nu, någon som vet nåt om företaget och kanske kan tipsa rent allmänt om andra callcentres i närheten?

Jag är inte superhaj på spanska alls, ska läsa det ett tag innan jag kommer till SS, så då lär jag kunna mer än tidigare iaf

Iaf så är jag jättetacksam för svar!
#2 2010-04-09, 00:10
YusufAmir
bumpar tråden. Ingen här som har erfarenhet av san sebastian?
#3 2010-11-23, 13:02
Jack_an
Jag har pluggat ett halvar i San Sebastian och bor for narvarande i Madrid.

SS och Baskien i allmanhet ar ett av Spaniens dyraste omraden, om inte rent av det dyraste. SS ar kant som en sommarhang for de rikaste spanjorerna men i omgivande Baskien finns samtidigt mycket industrier gamfort med ovriga Spanien (Undantag Madrid och Katalonien).

For att bo OK eget rum i lagenhet far du nog rakna med 300 E i manaden om du vill bo hyfsat centralt. Annars ar ett tips att bo pa ett hostel och jobba lite dar och pa sa satt fa boende gratis.

Jag pluggade pa Univesitetet men jag motte svenskar som jobbade pa call centret du pratar om. Dock hatade de sitt arbete dar men det ar ju ett enkelt satt att fa jobb fran Sverige far att kanske byta nar man kommer ned.

Mat, klader och framforallt alkohol ar billigare an i Sverige. Just klader kan vara lite trixigt i SS da det mest finns exklusiva dambutiker. Men nagra schyssta affarer finns allt.

Andra tips pa jobb ar som inkastare till barer vilket manga unga gor. Om du inte kan spanska ar det nog dessa jobb du kan hoppas pa tills din spanska blir battre.

Generellt kanske det ar lite dyrare i SS an i Barcelona men jag kan garantera dig att du far en battre upplevelse i SS an i Barca. I SS kommer du traffa riktiga spanjorer (basker), surfare, folk som gillar att festa och ha kul men inte en massa javla knarkturister som i Barcelona. Dessutom tror jag det ar lattare och mer utvecklande att lara sig Spanska i en mindre stad som SS.
#4 2011-04-07, 18:49
Zanga
Finns det någon med fler erfarenheter att dela med sig av?
#5 2011-04-08, 12:38
JeanLuc
Jag har inte bott där, bara varit på besök. Otroligt fint belägen stad alldeles intill franska gränsen och nära till bergen. Maten är fantastisk! Inte så många talar engelska, och det är med bred marginal den lite större stad i Spanien där flest talar baskiska. Vissa basker ogillar att tala spanska, speciellt i mindre orter och ute på landet, så det kan vara bra att plugga in några fraser på baskiska.
#6 2011-04-11, 11:41
Jack_an
Ursprungligen postat av Zanga
Finns det någon med fler erfarenheter att dela med sig av?


Om du blir lite mer specifik kanske jag kan tillagga nagot.

Ma vara sant att vissa basker ogillar att prata spanska men det blir inga problem da du inte ar spanjor och de knappast vantar sig att du ska lara dig mer an spanska for att samtala med dem. I San Sebastian horde jag kanske baskiska fem ganger under mitt halvar dar, det pratas mer ute i byarna och dar horde jag det kanske 40 % av tiden.