Hitta diskussioner med liknande innehåll

Segla till Medelhavet! Frågor kring det!

#1 2009-07-02, 20:07
jockesmocke
Hejsan! Just nu är jag inne i en period i livet där jag verkligen är nyfiken på livet och vad de har att erbjuda! Slutar gymnasiet nästa sommar och då vill jag verkligen få uppleva saker, kommer dock med nya ideer kring vad jag vill göra nästan dagligen. Allt från att backpacka i asien, till att båtluffa i grekland, ta anställning på en lastbåt.
Den senaste iden jag (och en kompis) har är att köpa en rätt liten segelbåt, och sen efter gymnasiet segla ner till medelhavet, lägga till i någon hamn, bo på båten, festa, segla runt Låter ju sjukt, men kan tänka mig att de är svårare än vad man tror.... Kan tänka mig att de är sjukt dyrt att lägga sig i hamnar i tex. Spanien under sommaren. Sen undrar jag vad som krävs utav båten? Storleksmässigt, utrustning såsom GPS osv. Tanken är väl att vi ska lämna Stockholm i början av juni (direkt efter studenten) och sen ta oss runt Sverige på östsidan, fortsätta ner runt Europa för att sedan segla in i Medelhavet. Jag själv kan segla rätt bra, han jag ska åka med isåfall, har mycket erfarenhet utav segling, båda i hav och sjöar i båtar från 5 upp till 15 meter. Pengar finns i rätt stor utsträckning, vi hoppas ha sparat ihop cirka 250.000 tills nästa sommar tillsammans, hur långt tror ni det räcker? hur lång tid tror ni det tar att segla ner till medelhavet med en seg segelbåt? Vi hade hoppats kunna köpa en båt för runt 50.000,
Är de orealistiskt för en sån resa?
Hoppas någon som genomfört en liknande resa kan komma med tips och berättelser om hur det var.
"yesterday i had the longest type of dream, that the world was endless with possibilities, it had me thinking one should never forget, that there are wonders we havent seen yet"
#2 2009-07-05, 21:08
kovo
Absolut inte orealistiskt, du kan ju läsa här inne http://www.runtjorden.com/

Dom seglade jorden runt i en båt för 50 k och kom nog runt på 2 år för under 250 k...


Du kan läsa om hur dom seglade till medelhavet också.
#3 2011-03-13, 16:39
guus
blev det något av det? isf vill jag höra hur det gick och vad som krävdes
#4 2011-03-17, 07:56
Ett bättre kap vore att åka ner till Grekland och skaffa en båt där. Segla runt lite och tillsist segla hem den. För det första så är kursen låg där nere så båtar är billigt. Och dessutom så slipper du den jobbiga ditresan genom kanalerna.

jag har funderat jättemycket på detta.

jag seglade som ung med min familj i grekland varje sommar. Vi hade båten där nere och jag har varit med på 2 st resor genom kanalerna. Det är en tuff och jobbig färd. Dessutom inte alls så roligt att åka genom kanalerna. Med flera hundra slussar och mycket väntande så tar det minst 2 månader att ta sig igenom. Men det som ni funderade på att ta er runt europa. Är det möjligt? Hur svårt skulle det vara? Kanske tar det ännu längre tid än kanalerna?

Om ni söker folk som skulle vilja följa med så är jag villig. Jag har varit mycket på skön och håller på att ta diverse certifikat. Som tillsist ska leda mig så att jag har skepparexamen.

Btw. Det behövs certifikat för att få slussa ner till medelhavet.

Men som sagt. Funderat något på att skaffa båt där nere? Jag tror nämligen att det kan vara nåt. Om inte annat sälja skiten i sverige sen