2008-07-05, 19:09
GrönKnekt
Ursprungligen postat av Dejad
Vet inte om det går färjor från ABC öarna till de andra öarna men det går förmodligen någon postfärja eller liknande mellan dem. Har du seglingskunskaper borde du kunna mönstra på någon båt till Trinidad eller liknande, detta kräver ofta att du har en flygbiljett från ön du ska till så att skepparen kan "bli av med dig juridiskt" men det går ju att avboka och på så vis kan man komma runt det hela. Har du inget emot att vara lite olaglig kan du ju "simma" sista biten in till kusten och så komma in i landet olagligt, vissa är noga med detta vissa är det inte... De "franska" öarna skiter oftast i yachties så man kan alltid hävda att man kommer från dessa om ens papper är i oordning när man ska klarera in någonstans. Som jag skrivit i en del trådar är jag tex fortfarande på Martinique enligt deras passmyndighet vilket skulle kunna ställa till problem om jag skulle få för mig att flyga dit men tror inte att de samkör flygplatsen med hamnens register.

Men det skulle vara intressant att höra vad du har för plan med din resa och din vistelse i paradiset?


allt verkar så krångligt när man är hemma i sverige
men när det väl blir av ska man väl försöka snacka med folk som varit iväg och sen bara köra carpe diem och se var man hamnar, lutar mer åt en jordenrunt resa just nu men först är det lumpen sen får man jobba ihop lite slantar så blir väl inte något förrens om 2 år.

men vill nog utgå från karibien och ha en äkta "semester" i början slappa lite på stranden käka ute med kompisar och så, sen efter det blir det väl lite mer backpacker.

skulle gärna vilja åka över till los angeles också då jag har en kompis som ska börja plugga där men känns som att det blir lite dyrt där för när man väl är där kan man ju inte bara skita i hawaii när man är så pass nära, så plan och plan, enda planen jag har är väl alla världsdelar och ett minimum av länder nu vet jag inte någon realisatisk summa där för har ingen aning om det är lätt att få jobb utomlands, förutom australien för där har väl alla svenska backpackers jobbat minst en gång haha