2008-08-29, 19:02
mountainman
Ursprungligen postat av Banana
När man kommer in i Moldavien så har de en annan storlek på rälsarna där (de har inte råd att byta ut rälsarna till ny standard) så då blev det ett avbrott på ca två timmar då de lyfte upp varje vagn och monterade nya hjul - helt klart det mest omständiga jag sett i tågväg!

Är tydligen samma sak om man åker tåg in i Vitryssland och antagligen en indirekt effekt av att stå närmre Sovjet.. *host* Ryssland, ursäkta.

Ursprungligen postat av Banana

jämfört med sunkiga Bukarest... och inga limdoftande småungar vilket var fallet i Bukarest.

Att Bukarest på många håll är sunkigt är jag den första att skriva under på (efter 3 år i staden), men att endast belysa Bukarest som sunkigt med limsniffande (eller limdoftande vad det nu innebär )barn anser jag är grov förenkling.

Vad har då Bukarest att erbjuda som gör att jag anser att det är en stad värd att besöka och uppleva som turist (och som i vissa fall gör att jag som bor där vill skjuta skallen av mig haha) (ingen speciell rang-ordning):
  • Massvis med museer, för den kulturellt lagda
  • Kanske Europas vildaste och mest kaotiska biltrafik. Måste upplevas! Rom, släng dig i väggen.
  • Ett riktigt bra uteliv, med många trevlig nattklubbar där dessutom inte människor måste dricka sig redlösa för att sedan idka handgemäng med närmsta medmänniska.
  • En stad som inte på något vis (i prinicip inte iaf) är turist-tillrättalagd. Det du ser och upplever är 100% genuint.
  • Skabbiga kommunist hyreshus (signerade sovjetisk-arkitektur) blandat med gamla stadsvillor och palats. Man kan verkligen se vad Bukarest hade kunnat vara om inte vissa vänstervridna vindar hade blåst in och satt sin högst deprimeranda prägel
Faktum är att även om vissa av de här punkterna kan tänkas vara negativ kritik från min sida, så anser jag att just därför är Bukarets sevärt och en upplevelse. Kanske inte alltid roligt att bo där, men helt klart en stad att besöka.

Listan kan göras lång, men hinner inte mer just nu.