2008-09-03, 12:22
★ⓜⓞⓥⓘⓔⓢⓣⓐⓡ★
Ursprungligen postat av Sinitsin
Jag och farsan har någon halvsjuk idé att vi ska hinna besöka alla Europas länder innan vi trillar av våra respektive pinnar. En hel del har hunnits med och mer ska det bli (sticker till Albanien och kollar fotboll nästa helg t.ex.).

Känner nu att det börjar bli dags att åka till Rumänien vilket lär ske inom en inte alltför avlägsen framtid. Planen är att tillbringa några dagar där (främst i Bukarest med omnejd) och sedan åka hem igen ...

... tänkte jag, tills jag insåg att man ju kunde kombinera det med att besöka Moldavien. Har kollat runt lite och det finns tydligen nattåg som går från Bukarests norra station till Chisinau (Moldaviens huvudstad). Någon som gjort denna resa och har tips på vad man bör tänka på etc? Jag är inte kräsen av mig, har jag en säng för natten är jag nöjd (komfort är sekundärt). Snackar engelska, tyska och en del franska. Antar att det inte är så gångbart i Rumänien och det i huvudsak rumänskspråkiga Moldavien. Kanske ska man plugga lite grundläggande rumänska?


Kul Idé, hur många städer har du kvar att besöka?
Hur flyger du ner till rumänien?