2009-01-02, 17:35
Loquor
Hej alla Fb's.

Nu är det såhär; Jag har alltid varit interesserad i Ryssland, och jag har länge velat resa tilL S.T Petersburg. Både i nöjes och kulturberikande syfte. Kulturbiten kan jag dock läsa på ganska bra själv (bra museér, sevärdigheter osv).

Men!

Jag skulle gärna vilja veta om någon av er sitter på information ang Nattlivet, mattips och boende?

Fråga 1: Hur ligger priserna till i S:t petbrg på nyttig, bra mat? Vill gärna undvika fastfood"restauranger" och dylikt. Några speciella lokalrätter man ska testa på kanske?

Fråga 2: Var är det bäst att bo? Jag är student, så jag kommer inte ha oändligt med cashflow direkt. Dock ska jag dit med några kompisar så ett större rum skulle vara att föredra. Hotell, eller hyra av privatpersoner? Återigen vad ligger priserna på för ett decent hotell man ev skulle kunna ta en tjej till?

Fråga 3: Hur är den sociala biten? Finns det bra med hak för medelklassen, eller är det bara sunkiga pubar och superflotta klubbar för den nyrike, halvkriminella ryssen? Hur ser de ryska flickorna på vi svenskar? Är det bättre att presentera sig som Dansk, då jag faktiskt är därifrån också? (corny question) Väldigt dåligt påläst i det här området, och det finns såklart mycket rum för generaliseringar. Men även generaliseringar har sin lilla sanning. tex att Finnarna ser oss svenskar som mesiga.

Fråga 4: Språk? Hur klarar man sig i nattlivet på engelskan? Är det en turistvänlig stad?

Fråga 5: Kan låta mjäkigt och mesigt, men hur är säkerheten? Jag har förstått att det inte är någon hit att vara stöddig och kaxig svenskmupp med dyra armbansur och lösa kontanter i stans ytterområden. Det säger sig själv. Men Hur är väktarpersonal till klubbar tex. Polisen? Mycket ficktjuvar etc?Jag vet att det finns andra trådar om S:t petersburg, men de var väldigt lite information i de jag läste. Mest bara en skummning på ytan. Jag hoppas ni är frikostiga på svar, för de är guld värda mig och hoppas att vi kan göra den här tråden till den mer detaljerade kring S.T petersburg's normer och utbud.

Mvh/ Loquor

edit: lite stavfel