2009-03-14, 22:07
Avantasia
Jag var Au-pair och bodde en bit utanför Zürich i 1œ år.Trivdes fruktansvärt bra faktiskt, upplevde schweizarna ganska lika svenskar, trevliga men lite mer tillbakadragna. Möjligen är de mer öppna i Geneve eftersom det ligger närmare Franrike men det kan också vara mina fördomar. Sen är det även en ganska bra blandning av många nationaliteter i just Zürich, mycket studenter även från Sverige.

Det jag älskade mest var nog pulsen i staden, att det alltid hände något vilken tid på dygnet det än handlar om. Små karnevaler eller konserter, Hauptbanhof har julmarkad, fruktmarknader och diverse evenemang som biosalong mitt i ankomsthallen. Samtidigt har man alltid nära till naturen och såna aktiviteter också om man önskar.

Jag hade ju betalt boende men mat m.m. ligger lite över Sverige så det blir dyrare och bo men man brukar också tjäna bättre och betala mindre skatt så det går väl på ett ut. Jag skulle i alla fall absolut rekommendera Zürich men jag har tyvärr inte spenderat så mycket tid i Geneve att jag kan göra en rättvis jämförelse.