2009-05-24, 16:14
Cave
Cave/ Det låter grymt. Det är möjligtvis inte du som skriver på resedagboken? Det finns en kille där som skriver om sina upplevelser som utbytesstudent i Stellenbosch.

Jag funderar själv på att åka till Sydafrika för att lära mig afrikaans och Stellenbosch verkar vara ett passande ställe för det ändamålet, eller vad tycker du? Hur tycker du att du behärskar språket efter fyra månader i landet?


Om det är C... du syftar på så är det jag. Kan ärligt talat säga att jag inte har lagt ned någon energi på det utöver vissa småord. Men Stellenbosch University är ett primärt Afrikkansspråkigt universitet och ses som "navet" för Afrikaanskt kulturliv. Till exempel vet jag att de som har läst Afrikaans har deltagit i WordFees vilket är en kulturtillställning på en vecka i Stellenbosch där allt sker på Afrikaans.

Gällande att lära sig Afrikaans har jag hört att introduktionskurserna är ganska basic men att de var bra. Känner ingen som läser på högre nivåerna dock.

Så jag tror att Stellenbosch skulle passa dig ypperligt både utbildningsmässigt och igenom att staden i sig har en såpass hög andel Afrikaans-språkiga, så du kan få praktisk övning genom att prata med folk också. Dessutom är det en för sydafrikanska förhållanden väldigt säker stad och det är nära till Kapstaden med allt den har att erbjuda.

Bara att fråga på om du vill veta mer så svarar jag efter bästa förmåga