2009-08-02, 17:44
neenagh
Jag var där för några månader sen, håller inte alls med om att prisnivån är som i Sverige utan smycket billigare, även i Seoul. Men speciellt i andra städer mer söderut i landet kunde man käka en måltid på restaurang för 30-40 kr och en öl ute på krogen kostade typ 15-20 kr. Taxi och transporter är också riktigt billigt mot i kära Sverige.

Jag tyckte lätt det var en av de bästa resorna jag gjort, riktigt exotiskt och bissart, är låg prisnivå, rent och snyggt jämfört med många andra asiatiska länder + att det verkar vara väldigt låg kriminalitet. I Seoul finns det riktigt bra shoppingutbud på kläder i klädmarknadsdistriktet och elektronik i Yongsam. Jag söp en hel del där och många krogar kör med dygnet runt öppet så man kan vara ute o festa till 8 på morgonen om man känner för det. Folket är lite reservade och ganska blyga och engelskanivån är jävligt låg hos de flesta, men det vet man ju om innan man åker. Men som någon här ovan skrev så är det ju inte så mycket minglande ute på krogen utan mer att man sitter i sitt gäng och super hela kvällen, jag kan dock rekomendera att dra på något biljardhak där blir det mer att man spelar någon match mot koreaner och sedan börjar dricka och snacka med dom. Blir dock mycket att man hänger mycket med andra västerlänningar man träffar ute.

Ska man till att ragga är flickorna betydligt mer pryda än i Sverige, tyckte det var lätt att styra upp någon dejt men de verkar inte vara så mycket att man får ligga på första dejten, ska nog vara lite bio och middagar innan hos många.

Finns ju mycket roliga regler där och allt styrs ju av respekt för äldre, sitter man med ett gäng koreaner och dricker utreder man först allas ålder sedan ska spriten hällas upp rangordnat efter ålder, äldst först och yngst sist, och när man är yngre än någon och dricker sitt glas måste man vända bort huvudet. Det är även väldigt oaccepterat att kvinnor röker på gatan och gör någon tjej det får de väldigt arga blickar av äldre män. Undras något mer svarar jag gärna, men det är ett resmål jag rekomenderar