2009-11-14, 10:24
Not_me
Ursprungligen postat av 1337leetman
Hej, ska dit i början av december. Undrar om någon har något tips vad man inte ska missa? Bästa nattklubben? Någon bra och prisvärd restaurang? Prisläge överlag? etc

Tack!


Ljubljana är jättefint. Något du inte ska missa är promenad längs floden med alla barer och pubar som ligger där. Det finns bland annat en bar som heter Skeleton Bar (eller liknande) som kör Happy Hour den mesta av tiden med köp 1 få 1 på alla drinkar. De har en gedigen drinklista och mycket gott!

Det finns också en rolig marknad som jag tror har öppet på lördagmorgnar (kanske andra också mitt inne i stan. Är inte så bra på det där med slovenska namn, men går du ner i stan på förmiddagen så kommer du ju att se var allt folket är!

Slutligen så kan jag rekommendera boende på Hostel Celica. Om de har fixat avloppsproblemen i det rummet som jag bodde i är det ett mycket trevligt hotell inrymt i ett gammalt fängelse (där de även har rundvisning på dagarna så det är värt att kolla runt i även om du inte bor där). Det ligger vid en gammal militärförläggning dit det kommit en massa alternativa människor (efter att militären dragit iväg) som intagit området. Det finns en del intressant konst att kolla på, och ska tydligen även finnas en del coola clubbar och sånt i det området, men det var inget som jag hann titta närmare på.

Kolla även in Tivoliparken!