2010-08-22, 21:47
melacko
Jag har funderat hurvida det är OK att starta den här tråden. Finns liknande trådar innan men då har användaren i många fall velat ha hjälp med budgeträkning och tips just för sin unika resa. Detsamma gäller mig. Budgeträkning för just den specifika rutten vi ska ta, men även tips på vad som finns att göra på vägen, små avstickare som kan vara värda osv. Som sagt, alltså inte allmänna roadtrip tips, utan tips för just våran resa. Tycker att detta rättfärdigar denna trådstart.

Här är vår tänkta rutt. Vi kommer vara borta i 4-6 veckor.
http://maps.google.se/maps?f=d&source=s_d&saddr=new+york&dad...

1. Ang. flygresan så har vi tänkt att boka t/r STHLM-NY för att sedan köra inrikesflyg mellan SF och NY. Anledningarna till detta är dels vad vi har sett så blir det billigare, men även för att vi har tänkt att ta våra sista dagar i NY då det blir smidigast med shopping och liknande i slutet på resan. Vad tror ni, tänker vi rätt?

2. Enligt resesajterna så är det billigare att boka flyg+hyrbil tillsammans. Stämmer det eller är det ingen större skillnad att boka separat?

3. Mellan NY och Philly så kommer vi stanna någonstans längs Jersey Shore, vad är då att rekommendera? Atlantic City eller mindre ställe som tex Toms River?

4. Anledningen till att vi efter Washington åker västerut mot Kentucky och Tennessee är att vi har bekanta där som vi vill hälsa på. Dessutom så får vi se Nashville, Atlanta och de bra delarna av Smoky Mountains på vägen söderut. Vi tänkte att kustvägen mellan Washington och Florida inte är så mycket att missa. Vad tror ni?

5. Tar vi oss vatten över huvudet som åker ner till Jacksonville sen vidare till Tampa Bay? Kanske bättre att åka från Atlanta direkt mot tex Tallahassee, sen vidare västerut?

6.Vad skulle ni rekommendera efter New Orleans? Att ta den nordliga vägen förbi Dallas/Fort Worth eller den sydliga förbi Houston, Austin och San Antonio?

7. Efter Albuquerque funderar vi på om det är värt att ta omvägen ner till Phoenix före vi åker till Grand Canyon och Las Vegas, eller om det är bättre att ta den närmaste vägen över Flagstaff?

8. Efter LV så har vi planer på att inte åka direkt till LA, utan istället ta en sväng ner till San Diego någon dag eller två före vi åker norrut. Synpunkter?

9. Vilken väg rekommenderas att ta mellan LA och SF? Den klassiska kustvägen hela biten eller några avstickare mer i Kaliforniens inland?

10. Som jag tidigare nämnde så har vi tänkt vara borta i 4-6 veckor, vi har räknat med en budget på 35 000-50 000kr? Det känns ganska realistiskt, vad tror ni? Vi kommer förmodligen att bo gratis hos bekanta 4-7 dagar. Detta får ju ner kostnaden något, men givetvis inte jättemycket.

Hoppas ni tog er tid att läsa. Vi är oerhört tacksamma för alla tips och råd vi kan få.

Mvh