2010-10-26, 21:52
trem
Du säger du ska vidare västerut och i så fall tycker jag du ska ta en sväng förbi Black Canyon i närheten av Montrose i västra Colorado. Riktigt schysst! Uppe vid Boulder hittar du Rocky Mountains National Park. Har tyvärr inte varit där själv, men har hört från kompisar att det ska vara fantastiskt vackert.

Av skidorterna jag har testat på är det väl bara Steamboat som ligger relativt nära. Stort system men inte så mycket brant. Off-pisten låg lite dumt till, fick knata rätt mycket vill jag minnas (det var 10 år sedan jag var där). Men om du mest är sugen på piståkning så kan du nog gilla det. Jag åkte bara två dagar så ska väl egentligen vara där längre för att kunna ge en bättre recension. Hade dock hört mycket bra om det och blev lite besviken, men det kan ha och göra med högt ställda förväntningar.

Skidorter jag kan rekommendera i Colorado är annars Crested Butte, ett ganska litet men ack så brant berg (upp till 60% i offpisten). Behövs dock ordentligt med snö där för att man ska åka allt pga lutningen. Kan även rekommendera Telluride som är en av de vackraste platserna jag har varit på. Var där tidigt på säsongen när det var dåligt med snö så kan egentligen inte säga så mycket om åkningen, men utsikten är som sagt något i hästväg! Båda ställerna ligger ju dock en bra bit från Vail.