2010-12-31, 08:02
wc75
Ursprungligen postat av Zdravkovic
Planerar att dra till alperna i vinter men är inte särskilt bekant med vad som är billigast/mest prisvärt osv. och även hur man skall gå tillväga för att göra bäst klipp osv. rent prismässigt.

Har strökollat lite på nätet och i kataloger men priserna är ju vansinniga?! De jag har hittat ligger på 9000-13000 per person för en vecka på något halvbra hotell. Då är det ju visserligen rätt förmånligt med liftkort, halvpension osv inkluderat men ändå.

Hur brukar man generellt gå tillväga för att hitta billiga och bra resor till alperna? Ska man vänta på sista minutensvängen och isf när är den? Ska man boka flygstol separat och sen ta hotell när man kommer ner eller kan man boka paket redan innan? Vilken period är bäst att åka?

Jag är inte sugen på att lägga mer än 3000-4000 på själva resan med hotell etc..

Tips tack!

Tjena

Vi åker till Meribel om en vecka och betalar ca 3500 per person (2 pers) för en vecka. Då ingår flyg, buss och boende i lägenhet. Nu är första veckan i januari den allra billigaste iaf i franska alperna.

Det kan ju bli lite eget pusslande, men med 50% rabatt mot paketresor tycker jag det är värt det.

Flyg Stockholm - Geneve med Easyjet - http://www.easyjet.com
Boende via Homelidays - http://www.homelidays.co.uk
Buss beror på vilken skidort du väljer, för Valthorens/Meribel Alpski bus - http://www.alpski-bus.com
Jag brukar börja med att leta upp boende så löser sig resten ...

Alternativet till Geneve är att flyga Easyjet till Milano och därifrån åka upp till Cervinia eller någon av de norditalienska skidorterna. Kolla på Malpensas och Geneve airports hemsidor för bussalternativen. Vi har varit i Cervinia, Valthorens och nu blir det alltså Meribel om en vecka för under 4000kr per skalle/vecka.

Lycka till och hojta till om du behöver mer hjälp ... har du en gång åkt i Alperna finns det ingen återvändo