2011-02-01, 08:21
Stromstrom
Ni kommer att ha en jättekul resa!

Mina tankar:
Matbudgeten är lite i snålaste laget. På min första resa så åt jag nästan bara snabbmat och dels så tröttnar man på den efter ett tag och dels så är det inte riktigt lika billigt som man gärna vill tro.
På min andra roadtrip åt jag på fler riktiga restauranger och ofta kan man få det hyfsat billigt och så sjukt mycket bättre mat. Dessutom så är det ofta på lokala ställen där man träffar massor av folk.

När det gäller boende sp har jag skrivit det förr - visst kan man få billiga motell. De flesta som ligger i $40-45 klassen är dock ofta VÄLDIGT sunkiga. Inte alla givetvis, men många. Dessutom så ligger de ofta jävligt off vilket gör att man antingen blir isolerad vid en motorvägsavfart på kvällen eller tvingas ta taxi till stan vilket lätt blir dyrt.
Vill man uppleva städerna så bör man ofta bo lite mer central och då kommer det att kosta lite mer men det går att få ner kostnaderna.
Kolla på hotwire.com och priceline.com för rabatterade hotell - de ger ofta väldigt bra rabatter, speciellt om man väljer "name-your-own-price". För ett hum om vilka hotell det är som gäller kolla på betterbidding.com

när det gäller bilen så borde det gå att få lite billigare. Kolla exempelvis siten travelocity.com. Där kan man få en översikt på priserna på ett bra sätt från de flesta uthyrare. dessutom så kan ni kolla med priceline och hotwire här med. Ofta hjälper det att byta avlämning och upphämtningsplatser. Jag slapp bl a drop-off fee i miami om jag lämnade på flygplatsen istället för South Beach.

som någon skrev så är 1200 mil väldigt långt (jag vet att 400 av dem är extramil men ändå. Vi har upplevt att det är bättre att ha några dagar då man åker riktigt långt (typ 100 mil) istället för att ha massa dagar då man ska åka 20-30 mil. de dagarna då man "bara" ska åka 30 mil försvinner nästan helt vilket är väldigt tråkigt.

flygbiljetten låter väl rimlig men avbokningsskydd? allvarligt? Om ni köper resasn med ett kreditkort så ingår det ju oftast så det behöver ni ju inte betala extra för. Dessutom så gäller den ju bara om ni blir allvarligt sjuka.

som sagt - jag tror att ni kommer att ha en grym resa.