2011-02-01, 11:08
baconbtr
Summan ni har kommit fram till i budgeten kommer absolut räcka då ni har tagit till rejält ibland men 3 saker ni borde se över som har nämnts tidigare:

Mat
Visst det finns möjlighet att äta billigt på McDonalds osv men som folk säger så kostar Dennys och liknande lätt 12-15 USD med dricks. Och ska ni spendera 2 veckor i Kalifornien på något schysst ställe så är det även dyrare där i de flesta delar av landet. Hör tycker jag nog att ni borde räkna med minst 250kr men kanske lite mer för att vara på säkra sidan.

Boende
45-50 USD får du bara roadside hotels / motels som Motel 6, Super 8 och liknande men de ligger längs med större vägar och oftast utanför städerna. Är det liknande hotell i städerna så kostar det ofta 70-80 USD istället.

Åter igen ska ni bo på vettiga ställen i Kalifornien så kommer ni få räkna med att spendera lite mer pengar så här hade jag höjt den posten något.

Ett tips här är att boka billiga hotell i förväg längs med rutten. Super 8 / Motel 6 och liknande har vanligtvis 100% gratis avbokning fram till samma dag som incheckning (typ lunchtid eller till och med lite senare) så det är lätt att boka av om det blir ändrade planer.

Och har ni inte bokat något dag och ser ett hotell längs med vägen ni vill bo på så är det bara att öppna laptopen på deras parkering utanför, plocka upp deras öppna wifi och boka online innan ni går in på hotellet och checkar in. Brukar vara ca 10 USD billigare än att boka på plats.

Hyrbil
Jag kan rekommendera hyrbil.com som är en svenska återförsäljare för Auto Europe. Har bokat där flera ggr och alla försäkringar man behöver ingår och ligger oftast några tusenlappar under USD priset direkt hos återförsäljarna. Enda är att man inte vet vilket hyrbolag man får bilen av innan bokningen men de är ju inget problem egentligen.

Men som sagt även med höjd budget för boende och mat så klarar ni er absolut då ni tagit till rejält i övrigt men bara så ni vet vad ni har att vänta.

Lycka till!