2011-05-05, 19:11
Hedenius
I slutet av augusti slutar jag på mitt jobb och säger upp min lägenhet. Sen är det bara på med ryggsäcken och luffa runt i några år. Jag har en budget på runt 100.000:-, kan tänka mig att ströjobba och vill vara borta minst ett år, helst två.

Några kriterier:
Så lite flyg som möjligt (känns som att man fuskar, är inte flygrädd)
Varmt klimat
Enormt billigt
Enkelt att ströjobba
Vänligt folk

Då känns asien som det mest självklara alternativet, eller har jag fel? Inget är bestämt till 100% än, förutom att jag ska resa, så alla synpunkter uppskattas.

Tanken är att ta mig från Sverige till asien, luffa runt där ett tag för att sedan bo en längre tid (6mån+) i något trevligt asiatiskt land. Frågan är om det här ens är genomförbart. Först och främst måste vi klargöra om det är möjligt att ens resa till asien från Sverige utan transsibiriska järnvägen.

Resväg
Europa.
Sverige > Danmark > Tyskland > Tjeckien > Ungern > Rumänien/Serbien > Bulgarien > Grekland > Turkiet.

Mellanöstern.
Norra Iran > Turkmenistan > Uzbekistan > Tadzjikistan

Asien
Kashmir > Indien > Kanske en sväng i Nepal > Burma > Thailand > Luffa runt

Måste man söka visum i det landet man bor i? Går det ens att resa igenom alla dessa länder?

Finns det något land i Asien där det är enkelt att bosätta sig ett halvår eller mer? Tänker på visum, arbete, bostad, o.s.v.

Ska jag ge upp tanken på att inte flyga? Det kanske är överdrivet dyrt att tågluffa hela vägen? Har ni några andra förslag på rutter eller intressanta luffar-resor med hänsyn till min budget?

Hur som helst, all information uppskattas. Oavsett vad så sätter jag mig på ett tåg i slutet av augusti och ser var jag hamnar.