2011-09-04, 22:49
Agha
Ursprungligen postat av hejjjsan123
Marinmuseet är bra, kul o vandra i en sovjetisk u-båt Bunkermuseet tyckte jag var kul.

Turistbyrån är väldigt hjälpsam. Kanske kan ni få hjälp med visum till den stängda marinstaden där (glömt namnet). Alltså staden där u-båtarna som ska skickas till Sverige finns.

Lite sent på året, annars finns några strandstäder också.

Ge fan i Mcdonalds! Vill ni inte äta på restaurang, så äter ni på mataffären "Viktoria". God färdiglagad rysk mat.


Turistbyrån kommer säkert vara till stor hjälp. Angående visumet till Baltijsk, krävs det ett eget visum till staden eller räcker visumet som vi söker nu när vi ska åka till Ryssland?
Det hade varit rätt så intressant att besöka Baltijsk. Ska vi ge fan i Mcdonalds för att vi kan äta Mc mat här och ska testa på ny mat eller för att det inte är gott där?

Ursprungligen postat av Limma skinkbit
Du tänker på Baltijsk.

Hur tar ni er dit? Flyg, buss, bil? Kommer ni landvägen så var beredda på att det tar lång tid vid gränsen. Som alternativ till till Panemune - Sovjetsk kan gränsövergången på Kuriska näset funka... Missa inte Dom Sovjetov, norra Europas fulaste byggnad. Tyvärr har den renoverats på senare år och är inte fullt lika gammalsovjetiskt betonggrå längre.
Jag tror det kan bli en intressant upplevelse, med en spännande mix av gammalt grått och nytt och flashigt.


Vi kommer att ta flyg från Kastrup till Warzawa för att därefter fortsätta mot Kaliningrad. Från Warzawa kommer det att bli buss/tåg, vet inte riktigt. Jag tror säkert det blir en intressant upplevelse.