2011-11-02, 09:22
Drivaren
Ursprungligen postat av luckylucaz
Det var precis min resväg.. jag hälsade på en kamrat i Ankara, sedan flög jag till Diyarbakir (östra Turkiet) och tog mig överland till Irak sedan vidare till Iran. En annan, vanligare, resväg är direkt från Turkiet till Iran. Vilket som. Norra Irak har inte direkt jättemycket att erbjuda för turister, men citadellen i Erbil är sevärd.

Inga problem att ta sig fram med engelska någonstans i den här regionen! Alla talar det förstås inte, men de flesta kan några ord så att du i alla fall kan göra dig förstådd och funkar inte det så hittar du oftast någon som kan översätta åt dig. Jag minns t.ex. hur jag gick in på en restaurang i Duhok i Irak och ägarna kunde inte ett ord engelska... vi gestikulerade lite fram och tillbaka och det slutade med att jag fick en fantastisk 8-rätters måltid för ca 35 kr!


Tack för info. Fanns det någon orsak till att du inte tog dig överland hela vägen från Ankara? Kollade nämligen lite på flygbiljetter och det ser ut att man får tur och retur till ankara för ca. 1500kr medan Diyarbakir ligger runt 3700kr. Hur länge var du där? Jag tänkte resa i 1 månad men har egentligen chansen att vara även längre.