2011-11-11, 12:17
MilkywayBob
Äh, RyanAir kan man ju inte ens jämföra med andra flygbolag (möjligtvis WizzAir). Jag tycker inte att det ens spelar i samma division och det är nästan unfair att ta upp dem i den här tråden. Jag flyger mycket gärna med RyanAir i och med dr erbjuder bra priser. Jag gör ofta småresor med dem över en helg, gäller också WizzAir. Undviker dem inte det minsta, däremot om jag gillar deras komfort, deras sätt att behandla mig o s v är en annan historia - men trots allt flyger jag ofta med dem (inte varje flygbolag som erbjuder returbiljett för under 300 kronor till hela Europa).

Däremot har jag svårt för Iceland Air, flög mycket med dem förr i tiden, men om de inte är absolut billigaste så väljer jag ett annat bolag för att komma till USA. De har äldre flygplan, slitna stolar, trångt och serverar dålig mat. Man betalar för det mesta samma pris för dem som för KLM/Delta/Air France men får egentligen bara hälften av vad de andra erbjuder. Keflavik är å andra sidan en schysst flygplats som är lätt att navigera sig genom vilket är ett stort plus.

Jag flyger en hel del till Israel och undviker gärna det israeliska El Al, mest för att de har så överdrivna säkerhetsprocedurer. Den judiska paranoian dyker fram (är inte anti-semit, halva min vänskapskrets består av judar ). Annars är det ett bra bolag.

Jag känner väl heller ingen optimism gentemot SAS som jag inte tycker ger särskilt mycket bättre standard än Ryan Air, men man betalar det femdubbla. Bara en sådan sak som att man ska köpa sin mat och dryck! Bara det kostar typ 70 kronor på deras flygplan. T ex Turkish Airlines är ofta billigare, men här får man en suverän måltid eller åtminstone en fräsch baguette på kortare flighter.