2011-11-30, 13:56
Andre-Axel
Tjenare! Nu är det dags om cirka en månad för mig att åka iväg till mellanöstern och se de fina landskapen. Blir borta i cirka 1 månad och hade tänkt besöka jordanien i en vecka samt iran i 2œ-3 veckor.

Men jag har lite frågor.
Just nu är det spänt läge i Iran, ambassader stormas, oroligheter m.m. Jag kör enligt resonnemanget att så länge inte UD strikt avråder från resor dit så åker jag, är detta dumt tankesätt eller rimligt?

Jag är bara 19 år och ser inte ut som en världsvan 35-åring, dock har jag rest mestadels själv hela livet (burma, kambodja, kina och massa länder själv) och har aldrig varit något problem. Men denna region är ny för mig, och trots att jag läst jäkligt mycket om Iran så kan jag ändå inte sluta noja lite över en grej. Jag är riktigt jäkla blond och blåögd och klär mig inte som en hippie, utan har "normala" kläder. Kan detta vara ett problem tror ni? D.v.s - Har spänningar ökat mot västerlänningar rent allmänt tror ni eller är de rätt coola så länge man inte glider med USA-flaggan på hela ryggsäcken?