2006-01-05, 10:40
DrGreenthumb
Ursprungligen postat av Hobgoblin
Jag har en fascination över små, isolerade, befolkade öar, exempelvis Tristan da Cunha, Pitcairn, Påskön och St Helena. Någon gång skulle jag gärna besöka en sådan ö även om transporten ofta är krånglig.

Den mest intressanta platsen är Tristan da Cunha mitt ute i sydatlanten med 200 mil till närmaste befolkade ö (St Helena) och ytterligare en bit till fastlandet. Tydligen har ön 300 regndagar om året och det lär blåsa en del med. På denna plats har 270 pers beslutat sig för att bo kvar och de besök de får är någon turistfärja om året och fartyg som transporterar iväg de hummerliknande djur som fiskas upp vid ön någon gång ibland.

Så har någon här besökt en liknande ö, eller isolerad plats på jorden, och har något om berätta om det? Hur blir man mottagen som en främling bland en så isolerad befolkning? Kan det vara värt en lång och dyr resa för en sådan upplevelse? Dela med er av era erfarenheter.


Min far är från Rapa-nui (påskön) väldigt fint där och inte alls svårt och ta sig dit, vi betalade 212.000 chilenska pesos från Arturo Benitez (santiago) med LanChile
Folket där är otroligt trevliga, som i filmerna kan man säga, Engelskan kan vara svårt och använda där, inte många som kan språket, säg bara Iorana så blir de glada, det betyder förstås Hej och ingen ful ord som annan folk brukar ge ut