2012-01-06, 11:08
Mina erfarenheter av tågsträckan som var från Nairobi till Mombasa, januari 2012 (om de nu kommer upp, inte så stabilt internet här i Mombasa och jag skrivet från min mobil)

Checkade in och fick boardingkort för maten vid 18:00, tåget skulle inte gå förren 19:00 men började nog inte rulla förren kl. 20:00...

När vi kom in i Nairobi Trainstation så var de som att besöka en tågstation på 30-talet, väldigt charmigt och absolut en upplevelse. Utanför tågstationen såg man Nairobis moderna skyline så de va lite skillnad.
Och inne på stationen var 90% vita... vi bodde rätt länge i ett område i Nairobi där vi var de enda vita och nu hörde man plötsligt många prata svenska, tyska, holländska osv. Kändes konstigt faktiskt.

Maten på "The Iron Snake of Africa" gick ner, men var inget gott.. kyckling som smakade höns och ris, påminde om skolmaten men man kunde köpa till öl och vin till schysst pris.

Kupèn va helt OK. Sov halvsittande med min flickvän i knät så jag kunde vakna om någon försökte ta sig in genom fönsret men jag måste säga att resan kändes trygg.

Solen gick upp samtidigt som man passerade nationalparken Tsavo, på Tsavo East såg min flickvän springande giraffer vilket jag tyvärr missade.
Men fattigdomen såg man. Tycker den blev mer och mer påtaglig ju närmare Mombasa Stad vi kom... Och de va mängder med barn ut med spåret som stod och vinkade. Kastade ut mynt och några 100 schilling sedlar med de verkade mest vara tonårsbarnen som fattade att det var cash man gav dem, de yngre bara stirrade förvårnat på mynten framför deras fötter.
Någon stenkastning märkte jag aldrig av, därimot hörde jag av de i kupén bredvid sa att barnen blev arga när man tog foto på dem, men de är ju ingen människo-safari å andra sidan.

Allt som allt tåg resan Nairobi - Mombasa 14,5 timmar, dvs två timmar längre än planerat. Flyger man samma sträcka tar det en timme men jag tycker tåget var en upplevelse. Varning för tjocka personet dock, extremt smala gångar i tåget och är man bred så kan man nog fan inte åka.

Rätt häftigt med klimatskillnaden. Några timmar innan man når Mombasa blir det extremt varmt och palmet dyker upp. Va olidligt varmt sista timmen.. så ser man den extrema fattigdomen i utkanten av Mombasa, där folk lever ii värmen och den enorma luftfuktigheten med bara lite plåt som hem...

Smidigt på stationen i Mombasa Trainstation, många taxichafförer som tog hand om en till helt okej pris.

Hoppas jag lyckas få upp detta på Flashback nu..
Hakuna Matata från Mombasa, Kenya.