2012-02-27, 20:31
Canalates
Ursprungligen postat av luckylucaz
Får jag fråga av ren nyfikenhet, hur kommer det sig att du väljer att lägga pengarna på en flygbiljett istället för t.ex. ett lyxhotell i LA eller någon sjuk upplevelse på plats? Eller har du så gott om pengar att du gör det också?


Hallå där Luckylucaz.
Jag reser 85-90% av mina resor i Ekonomi så jag är verkligen inte den som lägger stora summor vid flyg men denna gång känner jag för att fläska på lite extra, unna mig några härliga timmar i luften.

Jag håller med om att det är rätt så onödigt, men vad sjuttsingen, jag jobbar hårt och då kan jag unna mig sånt här ibland.
Fint hotell blir det alltid, brukar dock inte stanna så länge vi varje USA besök (Max en 2 veckor)


Ursprungligen postat av Lobengula
BA business class är mycket bra, speciellt på 747 om du kan få en plats på övre däck. Dessvärre måste man betala pengar för platsreservation om man vill ha en sådan innan 24h före avgång. Har man BA silver/gold eller motsvarande inom OneWorld så bokar man plats fritt när man köper biljetten.

BA är fortfarande det enda bolaget som garanterar att du får en platt "säng". Andra bolag som AA har ny business class som förmodligen är bättre men det blir roulette om just det planet som du åker med har den nya kabinen.Precis, AA har väl börjat införa nya Business på deras 777:r men långt ifrån alla har väl det just nu så det är ju som du säger, likt Roulette.
Jag läste runt lite på internet och BA ska hålla bra klass, därför jag undrade om det är dom man bör sikta på eller om det finns "lite billigare" hos annat bolag som fortfarande är bra, typ Lufthansa kanske?

Jag har rätt så mycket poäng hos AAdvantage, inte överdrivet mycket men tillräckligt mycket för 2 gratis resor i Ekonomi tur / retur. (tror jag har någonstans kring 95.000 poäng hos AA).

Dom kan jag dock spara och inget jag behöver använda idag då dom inte försvinner.

Angående platsreservation på BA? Är det dyrare i Business Class? Har för mig att det gick på någon hundralapp när jag flög till Kalifornien senast, jag valde dock att inte välja plats förens 24 timmar då det var lite lågsäsong då.

Men om jag bokar hos BA ska jag först ringa och kolla vilket datum dom har en 747 med säte 64A eller 64K ledigt då jag bara måste ha dessa platser om jag pungar upp 23 lök.


Ursprungligen postat av M4RK-5
Tänkte också på det. Min polare flyger alltid Business (till just LA nu senast) men väl på plats så lever han "vanligt" Fattar aldrig riktigt det... För 20-28 tusen kronor så bor du på bästa hotellen o äter o dricker som en kung i staterna (ja alltså inte Krug o Cristal liksom....)

Skall jag bidra med ngt så rekommenderar jag Lufthansa genom Frankfurt. Flög själv för 580 euro (Miami) men då med en annan kompis som just jobbar för Lufthansa o har sjukliga rabatter på standby (han själv betalar 300 euro...svin...) Såklart att servicen, maten o dryck var kalas. Men skulle aldrig betala fullpris.


300 euro Business enkel till Miami? Jäklar, det är billigt det.
Jo, som det ser ut står det mellan BA och Lufthansa, vad mer finns det för alternativ?
Åker jag med One World får jag ju poäng hos AAdvantage..

Iberia / Finnair + American Airlines kanske? Kör Cathay bara till Asien?

Det gör ingenting om jag flyger med Star Alliance heller, har en del poäng där också.

Lufthansa brukar för övrigt köra kampanjer på Businessklass ibland, för runt 12.000:-
Kanske bör vänta på en ny sådan, dock har jag för mig att det var till New York, Boston osv vilket är en bra bit närmare och således billigare.