2006-03-17, 21:08
Rasch
Jag har åkt Transibiriska Järnvägen.

Det var dock ett antal år sedan (94) och jag var bara 11 då, så man minns ju inte allt. Men jag kan ju skriva ett par grejer iaf;

Tåget går inte speciellt fort och stannar på ett stort antal stationer, så man har mycket tid att kolla miljön, ta foton osv..

Minns inte direkt att det var någon rånrisk, dock kom det lite skumt folk i Mongoliet och började banka/skaka på tåget och försökte ta sig in, det var ganska obehagligt. Dessutom väckte snuten oss mitt i natten och skulle kolla pass + kolla om vi smugglade någonting.

Gjorde ett stopp på 3 dygn i mongoliet och bodde i jurtor (en slags träförstärkta tält ute i vildmarken). Det var väldigt lyckat, fin natur osv.. men en jäkla massa stora bromsar och blinningar!

Risk för att bli magsjuk då hygienen på tåget inte är den bästa. Hela mitt ressällskap blev sjuka sista dagen innan vi kom fram till Kina.. mådde så dåligt så jag bokstavligt talat kravlade på golvet och spydde..

Bokade genom Svensk-Kinesiska Resebyrån, eftersom jag var såpass liten så vet jag inte om det var bra eller dåligt när det gäller priser osv.. men det var trots allt en resa man aldrig glömmer, härliga minnen när man tittar tillbaks på alla fotografier man tog.

Sedan tillbringade vi en vecka i Beijing och tog därefter flyget hem till Sthlm..Fråga gärna mer om det gäller något specifikt..