2006-07-03, 20:06
Liston Crest
Peking, Kina: Någon som har varit i Peking under denna årstid? Vi hade tänkt att stanna i Kina under ungefär en vecka. Vad är det för väder där i oktober och november? Vad finns det för sevärdheter där som man bör se inom en radie av ungefär 30-40 mil. Finns det några bra uteställen/partyställen man kan besöka (vi är mellan 19 och 20 år)? Vad bör man tänka på och passa sig för i Kina (ficktjuvar odyl.)? Hur är deras språkkunskaper i Engelska? Tips på billigt och bra vandrarhem/hotell. Andra tips?


Passa dig för att tro att nått du köper är äkta. Är det äkta kostar det mer än i Sverige så slipper du bli lurad.

Har bott på ett par vandrarhem i Peking men det som jag trivdes bäst på var ett som låt i "peoples stadium". Om du skall åka taxi se då till att veta exakt vart du ska och kunna peka ut det på kartan. Taxichaförerna kan nämligen med mycket få undantag prata engelska eller hitta till adresser i stan.

Resan över till Japan: Hur kommer man roligast, billigast och bäst över till Japan från Kina? Går det färjor dit? Hur åker man isåfall? Kan tänka mig att det kan vara lite problem att åka genom Nordkorea till Sydkorea för att sedan ta sig över med färja (hade nog annars varit ganska smidigt?)


Åkte färja mellan Tianjin och Kobe. Tog ett par dar och kostade nån tusenlapp. Kan bokas på de finare hotellen. Dock fanns det ingen form av underhållning som inte var dubbad till kinesiska på båten så se till att köpa med ett gäng dvd:er (vi kollade igenom hela lost-serien) och kanske ta med lite böcker.

Japan: Hur är vädret i Japan under denna tid? Vi hade tänkt stanna i Japan i ca en vecka. Vad bör man besöka? Hur många dagar ska man stanna i Tokyo? Finns det några bra uteställen/partyställen man kan besöka (vi är mellan 19 och 20 år)? Vad bör man tänka på och passa sig för i Japan (ficktjuvar odyl.)? Hur är deras språkkunskaper i Engelska? Tips på billigt och bra vandrarhem/hotell. Andra tips? Vi hade sedan tänkt flyga ner till Vietnam. Vad finns det för billigt flygbolag som flyger den sträckan?


Många kan engelska och det är inte dyrare än i Sverige. Tokyo är fullspäckat med klubbar. Ofta är inträdet dyrare än i Sverige men spriten billigare. Åldern behöver ni inte bekymra er för. Man kan lätt sysselsätta sig ett par veckor i Tokyo om man gillar storstäder. Bodde bl.a. på ett ställe som hette Gues-T house i Azabu Juban som ligger nära ett av bardistrikten som heter Roppongi. Var hyffsat billigt och trevligt ställe.

Många Japaner semestrar i Vietnam så det kan nog gå att hitta billiga flyg därifrån.

Vietnam: Här stannar vi också i ungefär en vecka. Vilka ställen och städer ska man besöka här? Finns det några bra uteställen/partyställen man kan besöka (vi är mellan 19 och 20 år)? Vad bör man tänka på och passa sig för i Vietnam (ficktjuvar odyl.)? Hur är deras språkkunskaper i Engelska? Tips på billigt och bra vandrarhem/hotell. Andra tips?


Vietnam är ganska segt att resa i om man inte flyger. Jag skulle rekommendera att ni stannar i Hanoi och åker ut ett par tre dagar till Halong Bay. Finns en hel del uteställen i Hanoi men officiellt stänger de 00:00. Många har ändå öppet men när vi var där hade polisen varit runt och röjt lite så flera av de största vågade inte ha öppet längre. Vill ni ha party är förmodligen Saigon bättre.

Jag tror inte eran ålder kommer spela nån roll nån stans i asien, så det behöver du inte bekymmra dig för.


Summering: Vi har lite tight budget ca 30 000 och vill därför att allt ska vara så billigt som möjligt. Tipsa gärna om olika lagar och sånt som man ska följa (Vi vill ju knappast hamna i tex. ett vietnamesiskt fängelse). Detta var väl allt jag kom på för tillfället. Alla tips är välkommna, posta gärna länkar till andra hemsidor som kan vara av intresse! Tack på förhand!


Pengarna kommer nog räcka om ni reser billigt. Flyga kan vara lite onödigt. Mat och boende varierar men tom i Japan kan man leva minst lika billigt som man kan i sverige och här gör man ju inte av med 15000 i månaden om man inte anstränger sig.

Shoppa inte för mycket skit. Och var restriktiv med andra droger än tobak och alkohol. I flera av de länder ni skall till är det mycket hårda narkotikalagar. Dock är det väldigt vanligt förekommande både bland backpackers och den inhemska befolkningen dessutom kan man förmodligen köpa sig fri från mycket men ni avgör själva om det är värt risken.

Reserverar mig för eventuella fel då mina uppgifter är ett år gamla.